Silvatec er under rekonstruktion, efter de russiske ejere ikke længere vil tilføre penge til den danske producent af skovmaskiner.

Uret tikker for danske Silvatec Skovmaskiner A/S, der som navnet antyder producerer skovmaskiner. Virksomheden er ved årsskiftet taget under rekonstruktionsbehandling - det, der tidligere hed betalingsstandsning.

Ifølge Børsen har virksomheden i løbet af de seneste ti år tabt 170 millioner kroner, og de russiske ejere, der mellem 2006 og 2008 opkøbte virksomheden, har ikke ønsket at lægge flere penge i virksomheden. Rekonstruktionsforløbet skal klarlægge, om selskabet kan overleve, eller om det skal erklæres konkurs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ser svært ud

- Selskabet har jo lidt i nogen tid, så det er på mange måder lidt svært, siger rekonstruktøren Flemming Bastholm, der er advokat ved advokatfirmaet Delacour, og fortsætter:

- Men Silvatec har historisk haft et godt renommé, og der er interesse for rettighederne til nogle af selskabets produkter.

Flemming Bastholm kigger sideløbende med arbejdet med at afhænde aktiverne også på muligheden for at lave tvangsakkorder, hvor kreditorerne må nøjes med en del af deres tilgodehavende, hvis det giver mulighed for, at Silvatec kan fortsætte i en eller anden form.

Silvatec oplyser på sin hjemmeside, at virksomheden fortsat er behjælpelig med salg af reservedele, ligesom service og reperationer kan udføres efter nærmere aftale.