Jordbrugets UddannelsesCenter Århus kan efter årets første grundforløbsstart konstatere, at anlægsgartneruddannelsen fortsat er mest populær.

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Århus), som blandt andet har uddannelsesforløb inden for landbrug, skovbrug, gartnere og anlægsgartnere, har netop haft første skoledag for årets første grundforløb. I alt har 170 unge valgt at begynde på en grøn erhvervsuddannelse, og her tegner anlægsgartneruddannelsen sig for den største pulje. Det fortæller JU Århus i en pressemeddelelse.

Sammenlignet med sidste års januaroptag er flere enten begyndt eller fortsat på erhvervsuddannelserne inden for landbrug og skovbrug. Halvdelen af eleverne er helt nye, og den anden halvdel er fortsættere fra det såkaldte Grundforløb 1, der begyndte i august sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt tæller det nye skov- og naturteknikerhold samlet 21 elever, mens i alt 53 elever er indskrevet på landbrugsuddannelsen. Dermed har næsten halvdelen af den nye årgang - 43 procent - valgt at specialisere sig inden for enten skovbrug eller landbrugets dyr, planter og maskiner.

Vil være anlægsgartnere

Det største antal helt nye elever på JU Århus skal som sagt findes på anlægsgartneruddannelsen. Ved januars holdstart tæller anlægsgartnerholdet 30 helt nye elever.

Anlægsgartneruddannelsen varer omkring fire et halvt år og adskiller sig fra JU Århus' øvrige erhvervsuddannelser ved at have fem skoleperioder. Anlægsgartneren specialiserer sig i enten i plejeteknik eller anlægsteknik og finder typisk arbejde hos private anlægsgartnerfirmaer, i kommuner eller på kirkegårde.

Grundforløbet på JU Århus begynder to gange årligt: én gang i januar og én gang i august.