Konsekvenserne af Udbudsloven har sat grønne spor i hele branchen. Flere vælger PEFC-certificering, som en garanti for levering af bæredygtigt træ.

1. januar 2016 var en game changer for byggebranchen. Udbudsloven trådte i kraft, hvilket resulterede i et ekstraordinært grønt år for hele Danmark.

PEFC-systemet stod stærkt i byggebranchen, og med en bred anerkendelse hos for eksempel Svanemærket og DGNB-projekter giver det byggebranchen mulighed for at være fleksibel både med hensyn til pris og leveringssikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det grønne smitter af

Vores medlemmer ved, at fremtiden byder på mere bæredygtigt træ, og er klar til den grønne omstilling.

Adm. direktør Palle Thomsen

Danske Byggecentre

Tendensen er den sammen i hele Europa, hvor det offentlige ofte er katalysator for udbredelsen af kendskab til bæredygtighed.

Indkøbspolitikker bliver skrevet grønne, og rådgivningen ledes mod mere bæredygtighed. PEFC har fået topkarakter af det britiske Central Point of Expertise on Timber (CPET), som rådgiver den offentlige sektor og dens leverandør, når det kommer til at overholde regler for bæredygtigt træ.

- Når PEFC vurderes af uafhængige kilder, som for eksempel CEPT, får PEFC topkarakter og scorer på flere punkter højere karakter end andre certificeringssystemer. Udbudsloven i Danmark er endnu et eksempel på den anerkendelse, som PEFC-certificerede virksomheder, kan bruge i deres grønne omstilling, siger Morten Thorøe, sekretariatsleder PEFC Danmark.

Stort udbud - samme pris

De grønne omstillingsomkostninger, kan være en bekymring, men meget af det træ som allerede er på marked er PEFC-certificeret - uden dog at have et PEFC logo på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De danske byggecentre, som er sidste led ud til håndværkerne, har i mange år købt PEFC-certificeret træ, og med stadig flere PEFC-certificerede byggecentre, kan der nu sælges bæredygtigt til slutbrugeren.

- De danske byggecentre leverer bæredygtigt træ til byggeriet, fordi det giver god mening. Vores medlemmer ved, at fremtiden byder på mere bæredygtigt træ, og er klar til den grønne omstilling, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.