Naturstyrelsen har kappet toppen af en række svækkede træer i skovene ved Silkeborg.

Naturstyrelsen er forpligtet til hvert eneste år at gennemgå træer langs offentlige veje for at sikre, at de ikke er til fare for forbipasserende. Og når man har et træ, der af den ene eller anden årsag udgør en fare, ville det måske virke som en logisk løsning blot at fælde det.

Men langs offentlige veje i skovene rundt Silkeborg har Naturstyrelsen valgt en anden tilgang. Her er træer, der for eksempel er blevet angrebet af svampe eller anden sygdom, blevet topkappet, så stammerne fortsat står oprejst. Det sker i et forsøg på at skabe optimale levesteder for biller og svampe. Det skriver Naturstyrelsen på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De svækkede træer kan på den ene side udgøre en risiko for folk, da store grene kan knække af og falde ud over vejene. På den anden side er de med masser af kringelkroge, hulrum og angrebne områder nogle af de bedste levesteder for både svampe, insekter, spætter og flagermus. Derfor lader vi nu selve stammerne stå, men fjerner toppen, siger Søren Hald, der er skovrider i Naturstyrelsen i Søhøjlandet.