145 virksomheder har på nuværende tidspunkt tilmeldt sig den grønne branches største fagudstilling, der igen udvider udstillingsarealet.

Have & Landskab '15 havde rekordmange besøgende og udstillere, og i skrivende stund har 145 virksomheder allerede bestilt en stand til Have & Landskab '17, der finder sted fra 30. august til 1. september i Slagelse. Det er 42 procent flere end i december før udstillingen i 2015 udstilling, og aldrig før i udstillingens historie har så mange virksomheder bestilt stand og udvist interesse for at deltage som på nuværende tidspunkt. Det glæder selvsagt udstillingsleder Dina Overgaard.

Nye områdenavne

- Men Have & Landskab tilbyder jo også den grønne branche en unik mulighed for at præsentere deres produkter på spændende udstillingsarealer, så der er ikke noget at sige til, at virksomheder fra hele landet har tilmeldt sig i en lind strøm siden oktober. De nye områdenavne - Maskinmarken, Strøget, Skoven, Torvet, Parken, Sport & Leg samt Laden - giver positive associationer, og de tilmeldte virksomheder sprudler allerede med gode ideer til standenes udformning. Det tegner godt for HL17, for vi leverer jo kun rammerne. Det er udstillernes stande, som skaber udstillingen, siger Dina Overgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos udstillingens bestyrelse er der også optimisme at spore.

- Vi har valgt at udvide udstillingsarealet, fordi vi meget hurtigt kunne mærke, hvilken vej udviklingen gik. Både Maskinmarken, Parken og Skoven er således blevet større for fortsat at kunne tilbyde de mange udstillere optimale rammer. Og med det forrygende standsalg er der ingen grund til at sænke ambitionen om 12.000 besøgende og 300 udstillere, som hele tiden har været vores overligger, siger formand for Have & Landskabs bestyrelse, Palle Kristoffersen, der mener, at udstillingen i 2015 og hele branchens bevidsthed om Have & Landskab ligger til grund for den rekordstore interesse for udstillingen i 2017.

Nye tiltag

De mange udstillere kan også på en række andre områder se frem til nye tiltag ved næste Have & Landskab. Allerede mens udstillingsarealerne er ved at blive klargjort af Selandia, har Have & Landskabs udstillingsleder valgt at flytte kontoret ned på arealerne.

- Det har jeg valgt at gøre, så udstillere og interesserede kan komme forbi kontoret på tirsdage og torsdage. Her kan vi både tale om udfordringer og muligheder og sammen hjælpe til med at løfte udstillingen, siger Dina Overgaard.

Hun fremhæver desuden, at Maskinmarken er blevet forskønnet til den kommende udstilling. Det syv hektar store område har nemlig fået nyt liv og fremstår nu jævnt og plant med nysået græs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstra indgang

Desuden vil HL17 få en ekstra indgang direkte Skoven. Den ekstra entré mod syd skal sikre et bedre besøgsflow til hele udstillingen og skabe forøget dynamik og aktivitet i den sydlige og centrale del af området. Ved tidligere udstillinger har flere folk forceret hegnene mod syd, hvor der var parkeringspladser og langt til indgangene i øst og vest. Den udfordring har udstillingen nu forsøgt at bedre.

Branchens egen udstilling

Have & Landskab arrangeres af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet, Danske Planteskoler, Danske Anlægsgartnere og Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg.