Klubbernes anførere har talt: Græstæppet på Brøndby Stadion topper, mens FC Nordsjællands hjemmebane atter er sidst.

Spillemæssigt halter Brøndby efter Superligaens førerhold FC København, men når det kommer til kvaliteten af selve spilleunderlaget, er Brøndby den klare vinder. Nu, hvor vinterpausen er trådt i kraft i Superligaen, er det blevet tid til at kåre efterårets bedste bane, og her har Brøndby sat sig solidt på førstepladsen.

Det er anførerne for klubberne i Superligaen, som efter hver kamp giver en karakter mellem 1 og 5, hvor 5 er topkarakteren. Her lander græstæppet på Brøndby Stadion på karakteren 4,55, mens Ceres Park tilhørende AGF vinder "sølv" med et karaktergennemsnit på 4,20. Tredjepladsen vinder Mascot Park i Silkeborg med 4,00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Upopulært kunstgræs

Med sit høje snit ligger Brøndby Stadion lunt i svinget til at vinde prisen som Danmarks Bedste Bane, som bliver kåret efter forårssæsonen. Da vinderen af Danmarks Bedste Bane skulle findes sidste år, var græstæppet på Brøndby Stadion ikke en del af opløbet. Faktisk blev banen kåret til landets næst dårligste. Kun kunstgræsbanen i Farum hos FC Nordsjælland klarede sig dårligere.

Gennem hele foråret 2016 var Brøndbys hjemmebane blevet kritiseret skarpt for sin elendig beskaffenhed. Det tog klubben konsekvensen af og anlagde et helt nyt græstæppe i sommerpausen. Den investering er nu halvvejs i sæsonen blevet honoreret af Superligaens anførere. Året før lavede Brøndby samme manøvre med nyt græstæppe i sommerpausen, men dengang holdt banen ikke.

Sidste års samlede vinder, MCH Arena hos FC Midtjylland, ligger lige nu på 5. pladsen med et snit på 3,90, mens Superligaens suveræne tophold FC København må tage til takke med et gennemsnit på 2,70 og en placering som nummer 12 af de 14 hold.

I den anden ende af tabellen er det ikke overraskende, at FC Nordsjællands hjemmebane, Right To Dream Park, ligger sidst. Anførerne har aldrig været begejstret for deres underlag af kunstgræs, og banen har gennem flere sæsoner haft patent på sidstepladsen.

Men måske får de i fremtiden konkurrence på den plads. Når sæsonen 2017/2018 begynder, rykker Silkeborg IF ind på Jysk Park, et nybygget stadion i Silkeborg, hvor de har valgt at anlægge kunstgræs. Klubbernes anførere har allerede været ude og kritisere beslutningen, så det vil forventeligt betyde et fald i statistikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog værd at bemærke, at græstæppet på Brøndby Stadion rent faktisk består af en løsning med kunstgræs på base og et græstæppe sået ovenpå. Banen indeholder således knap 10 procent kunstgræs.

Danmarks Bedste Bane bliver kåret efter forårssæsonen, hvor Spillerforeningen tradition tro overrækker vinderen "Den Gyldne Greb".