Svenningsens skal stå for distributionen af AutoTurf, der er verdens første robotklipper, der må køre uden overvågning. Målet er at sælge 12 eksemplarer i 2017.

Udviklingen er overstået, og efter årsskiftet går produktionen af den autonome græsklipper AutoTurf i gang. Herefter skal Svenningsens på arbejde med at sælge den nyudviklede maskine. Det står klart, efter Svenningsens og Sidis Engineering, der har udviklet klipperen, har indgået en distributionsaftale om AutoTurf, der ifølge Benny Svenningsen er verdens første klipper, der er godkendt til autonom drift.

- Det helt store i det her er maskinens sikkerhed. Det er den første klipper i verden, der er godkendt til autonom drift, hvilket vil sige, at den må køre helt uden overvågning, siger adm. direktør i Svenningsens, Benny Svenningsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svenningsens skal som en del af distributionen af robotklipperen på det danske marked også hjælpe med at sælge den ind til mulige kunder, og målet er at afsætte 12 maskiner i løbet af 2017.

Robotklipperen fra Sidis adskiller sig fra de fleste andre robotklippere, idet den har en anseelig størrelse, hvilket hænger sammen med, at den også er tiltænkt de største græsarelser.

- AutoTurf rammer lige ned i vores typiske kundegruppe, der tæller alle, der har græsarealer i store mængder - blandt andet kommuner, golfbaner, boligselskaber og store entreprenører. Det er et led i vores profil, at vi gerne vil være med på noderne, når det gælder nye ting, der rammer vores målgruppe, og derfor er vi meget interesseret i AutoTurf, siger Benny Svenningsen.

Første i verden

Sidis Engineering har haft et skarpt fokus på sikkerheden under udviklingen af maskinen, der med få undtagelser nu må sælges i hele Europa som en autonom maskine, der må køre helt for sig selv. Ifølge direktør Kenneth Skovbo Lott er der ingen krav om overvågning af klipperen, mens den er i drift.

- Jeg har som ingeniør 20 års sikkerhedserfaring, jeg har gjort brug af under udviklingen af klipperen. Maskinen har sikkerhedssystemer, der gør, at man ikke kan komme til skade. Mange andre producenter prøver også at bygge autonome klippere, men vi er de første, det er lykkedes for, siger Kenneth Skovbo Slott.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AutoTurf er diesel-elektrisk, hvilket vil sige, at den har en dieselmotor, der driver en generator, der skaber den strøm, der driver maskinen. Alt på maskinen er elektrisk, hvilket ifølge Kenneth Skovbo Lott giver en energibesparelse på 50-60 procent sammenlignet med diesel-drevne græsklippere. Alle dele på klipperen er desuden konstrueret til at holde i 20.000 timer, men Sidis Engineering har en forventning om, at den reelle holdbarhed er 3-4 gange længere. Indstillingsmekanismen af skærebordet er desuden den eneste bevægelige del på maskinen, hvilket er en af grundene til, at maskinen forventes at have en lang levetid.