Antallet af tyverier af træ fra statsskovene er halveret på et år, fortæller Naturstyrelsen.

Der er sket et mærkbart fald i tyverier af fældet træ i statsskovene. Således er antallet af tyverier faldet med hele 50 procent fra 2015 til 2016. Det skriver Naturstyrelsen på sin hjemmeside.

Her oplyses det, at der i 2016 samlet forsvandt 246 kubikmeter træ fordelt på 16 træstakke, mens det tilsvarende tal for 2015 er 509 kubikmeter og 41 stjålne stakke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som GRØNteknik omtalte sidste år, igangsatte Naturstyrelsen på det tidspunkt et tiltag med GPS-mærkning af træ - netop for at forhindre tyveri. Og ifølge salgsleder Peter Chrois Møller fra Naturstyrelsens Driftscenter kan det være en af forklaringerne.

- Faldet i tyverierne kan formentlig kædes sammen med, at vi i 2015 indledte en kampagne mod trætyveri. Vi laver blandt andet forsøg med GPS-mærkning af stammerne, så vi kan spore træ, der forsvinder. Selvom vi ikke har taget tyve på fersk gerning, er vi overbevist om, at GPS-mærkningen har virket afskrækkende og har nedbragt tyveriet, siger han.

Af andre tiltag har styrelsen også taget stikprøver hos vognmænd, der henter træ i skoven for at kontrollere, at salgspapirerne er i orden. Derudover har man også aflåst skovveje i områder med særligt mange værdifulde træstakke. Alle tiltag kommer til at fortsætte i 2017.