Nyt samarbejde med Precision Makers sikrer Semler Agro førerposition, når det gælder fremtidens teknologi til den grønne sektor landet over.

Automation og robotiseringen er allerede en del af virkeligheden i samfundet, og nu bliver førerløse kørertøjer og robotter også en fuldt integreret del af dagligdagen på landets golfbaner og i den grønne sektor.

Som led i den langsigtede strategi om at være førende på udviklingsfronten, når det gælder ny teknologi, har Semler Agro indgået et samarbejde med hollandske Precision Makers, der er specialiseret i at fremstille fuldautomatiske maskiner og teknologier til golfbaner, gartnerisektoren og landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen betyder, at Semler Agro bliver eksklusiv distributør af Precision Makers produkter i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

- Vi ser en stor fremtid i brugen af robotter og selvkørende maskiner på landets golfbaner og i den grønne sektor.

Kim Skovgaard Rasmussen, direktør i Semlar Agro

- Den teknologiske udvikling i den grønne sektor vinder hurtigt frem, og vi vil være med helt i front på dette område. Vi ser en stor fremtid i brugen af robotter og selvkørende maskiner på landets golfbaner og i den grønne sektor. Nu har vi de førende produkter på markedet, der giver bedre mulighed for at effektivisere, optimere og hæve kvaliteten af det arbejde, der udføres, siger direktør i Semler Agro, Kim Skovgaard Rasmussen.

Døgnarbejde holder golfbanen

Udstyret fra Precision Makers gør maskinerne selvkørende, så de kan arbejde i 24-timers non-stop drift, hvilket sparer på lønomkostningerne på eksempelvis golfbaner, når mange hektar fairway regelmæssigt skal slås. Via avancerede GPS-systemer med forbindelse til satellitter kan Precision Makers maskiner og teknologier automatisere arbejdsopgaver med stor præcision og udføre dem på alle tider af døgnet, så arbejdet ikke er til gene for golfspillere på banen.

Samtidig er sikkerheden helt i top, hvilket betyder, at maskinerne øjeblikkeligt stopper, hvis de støder på utilsigtede forhindringer på sin vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerede nu viser mange danske golfklubber interesse for det selvkørende udstyr, der allerede er i brug på golfbaner i Holland. Med de førerløse maskiner kan både golfklubber og virksomheder i den grønne sektor spare på mandetimerne, mens omkostningerne til reparationer og brændstof også er lavere, fordi maskinerne altid vælger den ideelle indstilling, siger Kim Skovgaard Rasmussen.