Den danske flishuggerproducent Linddana præsenterer en ny trailermodel på messen.

TP 215 Mobile hedder Linddanas nye flishugger, som nu indtager otte tommer markedet. Maskinen er målrettet de brugere, som har brug for maksimal effektivitet og stor alsidighed til alle former for træpleje- og oprydningsopgaver. Det gælder f.eks. arborister, topkappere og kommuner.

- Helt præcist er målene ved valseåbningen 216 x 265 mm, så den er faktisk klassificeret som en 8.5" maskine, fortæller salgschef hos Linddana, Henrik Bendix Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge salgschefen er en af maskinens absolutte styrker, i forhold til konkurrenter på markedet, indtrækket, der som følge af en kombination af aggressive hajtandsvalser, et solidt greb om materialet med to kraftige fjedre samt en stor indtrækskraft bearbejder selv forgrenet materiale.

En anden fordel ved maskinen, der er bygget i højstyrkestål, er, at den har en totalvægt under 1.400 kg.

- Vi har her at gøre med et segment, der har brug for et effektivt arbejdsredskab, der er fleksibelt og manøvredygtigt - og som samtidig sikrer gode arbejdsforhold. Og det er der tænkt over på TP 215 Mobile. Den brede, opklappelige tragt sikrer ikke kun god kapacitet ved omfangsrigt materiale. Den er også konstrueret til en tragthøjde på 68,5 cm, hvilket giver god ergonomi for brugeren, forklarer Henrik Bendix Nielsen.

Brugeren vælger selv

Den nye model følger Linddanas "inline" design linje, hvilket vil sige, at motor og tragt er på linje, så tragten er parallel med kørselsretningen.

- Vi havde et behov for at erstatte vores hidtidige TP 200 Mobile, som både maskinteknisk og designmæssigt ikke længere kan honorere kravene fra markedet, siger Henrik Bendix Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

TP 215 Mobile vil være tilgængelig i flere varianter og med forskelligt udstyr. Som udgangspunkt findes modellen både som en-akslet og to-akslet, med eller uden drejekrans samt med enten fast eller højdejusterbar trækstang. Derudover kan man selv vælge udkasterrør, enten med fast højde eller et udkasterrør, der kan indstilles til flere højder - og dermed variere flisudkastet.

Efter Agromek skal flishuggeren efter planen på demotur rundt i landet i selskab med en demotekniker.

- Vi har allerede oplevet god interesse for maskinen, selvom den knapt er frigivet, så vi vil opfordre alle interesserede til at henvende sig allerede inden messen - eller komme forbi på vores stand, hvor vi har tilmelding, siger Henrik Bendix Nielsen.