En forbedret udgave af p-pladsen ved Ceres Park & Arena i Aarhus står næsten færdig.

Aarhus Kommune gennemfører dette efterår en større renovation af p-pladsen ved Ceres Park & Arena. Forbedringerne vil både gøre området smukkere og parkeringspladsen billigere at vedligeholde.

Asfalten er allerede lagt, og parkeringsbåsene til 279 biler er malet, men nogen vil måske undre sig over de mange tomme plantehuller. I midten af november bliver de fyldt ud med 23 egetræer, der allerede fra starten vil være mellem fire og fem meter høje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Træerne slår bedst rod, når de bliver plantet uden blade, og derfor bliver de på planteskolen lidt endnu. Træerne får optimale vækstbetingelser med de store plantehuller, og man kan glæde sig til at se dem blive helt op til 30 meter høje, fortæller Gorm Halskov, projektleder i Center for Byens Anvendelse.

Træerne slår bedst rod, når de bliver plantet uden blade, og derfor bliver de på planteskolen lidt endnu.

Projektleder Gorm Halskov

Center for Byens Anvendelse

Midt i november bliver der desuden sat ny og kraftigere belysning op på p-pladsen for at fremhæve de nye træer og skabe tryghed døgnet rundt.

Bærbuske som beskyttelse

Alle de nye egetræer bliver omkranset af såkaldt underbeplantning, som skal skabe flotte rammer og beskytte træerne mod skader.

I stedet for de traditionelle bøgepur kommer underbeplantningen til at bestå af solbær-, ribs-, aronia-, honningbær- og stikkelsbærbuske. Alle er meget velkomne til at plukke bærrene, når de første modne udgaver skyder frem i løbet af 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bærbuskene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus, der arbejder på at skabe nye muligheder for at samle, plukke og dyrke i naturen og byens rum.