Tyske Kramer klar med en hundred procent eldrevet minilæsser på knap fire ton.

Kramer 5055E fik på Bauma 2016, verdens største messe for entreprenørmaskiner, den fornemme pris, Bauma Innovation Award i maskinkategorien for den hundred procent elektriske drevet læssemaskine på knap fire ton.

Læsseren er udstyret med to elktriske motorer: én til hydraulikken og én til drivkraften. Afhængigt af læsserens anvendelse varieres motorernes ydeevne. Dette hjælper til at holde energiforbruget så lavt som muligt. Den elektriske motor drives af blybatteri, der er almindelig anvendt i gaffeltruckindustrien. Alt efter hvad læsseren anvendes til og efter dens kapacitetsudnyttelse er en batteriopladning nok til fem timers konstant drift. Batteriet tager mellem fire og otte timer at oplade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Emissionsfrit arbejde

Ifølge den danske importør af Kramer, Erenfred Pedersen A/S, så står anvendelsen af dieseldrevne køretøjer i bygninger på byggepladser midt i byen, i tunneler eller haller overfor flere og flere udfordringer og restriktioner, hvilket udfordrer bygherrer verden rundt.

Disse udfordringer og restriktioner har Kramer forsøgt at imødekomme medKramer 5055E, som har CO²-udslip, støj og sodpartikler på et absolut minimum.

Derfor er Kramer 5055E er et ret interessant aspekt for en stor kundegruppe - særdeles for de kunder, som har fokus på larm og emissioner, forklarer Michael Kjeldsen, Produktansvarlig for Kramer, Erenfred Pedersen A/S og understreger:

- Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder en emissionsfri og miljøvenlig maskine. Vi er sikre på, at dette produkt yder et vigtigt bidrag til at skåne ressourcer og til at forbedre vores kunders effektivitet.

Første el-læsser i klassen

Med 5055E præsenterer Kramer den første fuldelektriske gummihjulslæsser i størrelsesklassen 0,55 kubikmeter skovlkapacitet på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De terrængående egenskaber og betjeningskomforten svarer til den konventionelle, dieseldrevne gummihjulslæsser Kramer 5055.

Med en lasteevne i skovlen på 1750 kg og fire-hjulsstyring kan læsseren anvendes til mange forskellige opgaver.