Træerne på strøget i Aarhus er ved at bukke under og bliver nu erstattet med formklippede lindetræer, som skal give midtbyen en gennemgående grøn profil.

Aarhus Kommune erstatter de kommende to måneder træerne på Strøget med formklippede lindetræer. De nye træer bliver placeret i samme plantehuller som de nuværende og vil allerede fra starten være cirka fem meter høje.

De eksisterende træer lever et stresset liv uden optimale vækstvilkår. Flere af dem er allerede gået ud, og de tilbageværende har en begrænset levetid. Det skyldes blandt andet, at de blev plantet i en tid, hvor det var umuligt at forudse nutidens store belastning på rodnettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved, at det er et ømtåleligt emne for mange, når vi fælder træer, men vi er nødt til at tænke langsigtet. Det er både ud fra en faglig og helhedsmæssig betragtning det rigtige tidspunkt at plante nye træer, så vi får en smuk og harmonisk midtby med træer, der vil trives under forholdene på Strøget, siger Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed i Center for Byens Anvendelse.

De nye træer på Strøget kommer til at følge samme æstetiske udtryk som træerne, der inden for det seneste år er blevet plantet i nærheden af Strøget. På den måde kommer midtbyen til at fremstå endnu mere sammenhængende. Samtidig med plantningen af de nye træer, bliver nedslidte bænke langs gaden også udskiftet.

Arbejdet med at udskifte træerne og bænkene begynder i første halvdel af oktober og vil være afsluttet inden udgangen af november.