Bulldog Agri har forhandlet maskiner til den grønne branche i et år. Maskinhandleren forhandler blandt andet italienske Ferri, der har udviklet robotklipperen iCut 4 med 50 hestekræfter.

Italienske Ferri er ny på det danske marked, hvor Bulldog Agri har ansvaret for at udbrede kendskabet til maskinerne. Salget af Ferris kantpælsklipper er gået rigtig godt, og den vakte også stor interesse under Maskiner under Broen. Her blev Ferris fjernstyrede robotklippe iCut 4 også fremvist i en udgave med bælter - Track-ugaven - der kan indstilles til sporvidder fra 100 til 130 centimeter. Klipperen kan også udstyres med stålgalocher og spikes, og i sidstnævnte tilfælde kan Ferrien køre på skråninger med en hældning på op til 55 grader. Robotklipperen er udstyret med en 50 hk dieselmotor fra Isuzu, og det gør den ifølge Agri Bulldog til den stærkeste robotklipper på markedet.

Kan ikke kvæles

- Vi har i hvert fald ikke fundet noget stærkere på markedet. Man risikerer ikke at have købt for småt med iCut 4 - man kan simpelthen ikke kvæle denne maskine, siger sælger ved Bulldog Agri, Helge Laursen, der blandt andet anfører områder med hybenroser, der skal ryddes, samt andre rydningsopgaver, hvor det bliver for slidsomt at arbejde med en buskrydder, som de oplagte opgaver til Ferrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En robotklipper som denne er oplagt til steder, hvor man ikke kan komme ind med en traktor, eller hvor der er for blødt til, at en traktor kan køre, siger Helge Laursen om iCut 4, der vejer 1,5 tons.

Forskellige hoveder

Ferrien kan udstyres med forskelige hoveder og på den måde tilpasses forskellige opgaver. Blandt andet kan man montere et knusehoved, der kan håndtere grene i op til 10 centimeters tykkelse, og monterer man i stedet en stubfræser, kan den klare stubbe på 50 centimeter. Desuden kan hovedet løftes op i lodret position, når klipperen skal passere smalle steder, og den funktion gør det desuden nemmere at tilse knivene og rengøre maskinen. Arbejdsbredden er på op til 170 centimeter

ICut 4 er fjernbetjent og har en rækkevidde på op til 100 meter, og en af fordelene ved de fjernbetjente maskiner er ifølge Helge Laursen, at det bliver nemmere at bruge dem om vinteren, hvor føreren kan befinde sig i læ for vind og vejr - for eksempel i en bil.

Bulldog Agri har kørt demonstrationer med maskinen i Aarhus og Herning tidligere på året, og her var der ifølge Helge Laursen stor tilfredshed med præstationerne, og da Maskiner under Broen løb af stablen, blev han også bedt om at udarbejde fem tilbud på Ferri iCut 4, der fås fra 375.000 kroner.