Omkring 1.000 besøgende lagde vejen forbi Kirke- og Kirkegårdsmessen.

Det, der mest af alt startede som en tilfældighed, da man ville afholde en lille demonstration af en minilæsser, har nu udviklet sig til at være en fast kalenderbegivenhed for efterhånden en hel del mennesker. Der er naturligvis tale om Kirke- og Kirkegårdsmessen, der afholdes hvert andet år ved Lødderup Kirke på Mors.

Den syvende udgave af messen er netop overstået, og en yderst tilfreds medarrangør, Kaj Emil Pedersen, kan se tilbage på et veloverstået arrangement. Han fortæller til GRØNteknik, at der, vurderet ud fra antallet af udleverede indgangsbilletter, cirka kom 1.000 besøgende. På udstillersiden troppede der 62 op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er ovenud tilfredse med dagen. Og vi gik en tur rundt til udstillerne, som vi fik rigtig god respons fra, lyder det fra Kaj Emil Pedersen.

- Det er jo dejligt, at det kan blive ved med at være en succes. Det er vi meget beærede over, fortsætter han.

Plads til flere messer

I år var i udgangspunktet en lidt anden situation, da der ugen forinden var premiere på den helt nye messe, Maskiner under Broen ved Middelfart, men det har ifølge Kaj Emil Pedersen ikke den store betydning.

- Vi havde 18 maskinhandlere her på messen, så jeg tror ikke, det kommer til at betyde det store for os. Der er jo også kommet Kirkens Forum i Fredericia, og den har heller ikke haft nogen indflydelse på os, siger han og understreger, at det på ingen måde er arrogant ment - det er blot et udtryk for, at der er plads til de forskellige messer.

Gentager succesen

Kirke- og Kirkegårdsmessen er udelukkende båret af frivillig indsats, hovedsageligt fra Kaj Emil Pedersen, Ena Fuglsang og Jørgen Toft, men der også en lang række andre, de kan trække på. Derfor er det måske ikke givet på forhånd, at messen fortsætter, da det kræver mange ressourcer. Kaj Emil Pedersen tør dog godt sige, at der også bliver en messe i 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har da planer om, at vi prøver igen om to år. Faktisk måtte jeg love ind til flere, at vi gør det igen, fortæller han.

- Nu er vi jo ikke så meget for de store ord her oppe, men vi er da rigtigt stolte over de tilbagemeldinger, vi får. Og det er imponerende, at vi kan blive ved med at trække folk helt her ud på landet, siger han og tilføjer:

- Og vi er også rigtigt stolte af de 20 frivillige hjælpere, vi har, og den opbakning vi får fra menighedsrådet. Og så er vi også afhængige af, at vi kan få lov til at låne markerne ved siden af til parkering af den landmand, der har dem. Det er flot, synes jeg.