Sankt Knuds Torv mellem biografen og Vor Frue Kirke i Ryesgade bliver til et åbent og grønt byrum, der både indbyder til afslapning og arrangementer.

Forskellige kuber med opholdsmuligheder samt grønne planter skal forvandle Sankt Knuds Torv i Aarhus fra et gennemgangsområde til et sted, hvor forbipasserende har lyst til at slå sig ned og spille brætspil, spise eller blot nyde byens stemning.

Torvet bliver desuden et sted, hvor lokale erhvervsdrivende og andre arrangører af kultur- og madarrangementer kan tilbyde aarhusianerne oplevelser centralt i byen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planen for Sankt Knuds Torv er blevet til i tæt samarbejde med beboere og erhverv i området. Via en workshop og et borgermøde har de bidraget med input gennem hele processen.

Målet er at skabe et grønnere torv med mere liv.

Trine Buus Karlsen

Byens Anvendelse

- Målet er at skabe et grønnere torv med mere liv. Et torv, der både kan rumme det daglige liv i en af Aarhus' mest besøgte gader og arrangementer, som tiltrækker endnu flere mennesker. Vi har mødt et stort engagement fra beboere og erhverv i området, og samarbejdet med dem har været med til at sikre en løsning, som tilgodeser flest muligt, siger Trine Buus Karlsen, Chef for Anlæg i Center for Byens Anvendelse.

Arbejdet med at omdanne torvet forventes ikke at genere de mange gående. Dog skal den nuværende belægning udskiftes flere steder, hvilket i perioder vil give mindre støjgener.