Fremover vil den danske bygge- og anlægsleverandør være tydeligere på messer ved selv at være repræsenteret frem for gennem salgspartnere. Blandt andet ved Maskiner under Broen.

Det er altid lidt af en udfordring at vende tilbage til ens firma efter en sommerferie. Mailbakken bugner, og post, papirer og mange andre ting hober sig op på skrivebordet.

Sådan er det også hos 3 Aktive A/S i Kolding. Her var Jan Douglas, indkøbs- og marketingsansvarlig for virksomheden samt medejer, netop begyndt at kunne få øje på bordpladen på sit skrivebord, da Dagens Byggeri forstyrrer ham. Afbrydelsen har han dog ikke noget imod, for anledningen er den nye messe i Middelfart, Maskiner under Broen, hvor 3 Aktive deltager som udstiller. Det er ikke en ny rolle for dem, men der er gået nogle år, siden de sidst har udstillet under eget navn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For mange år siden var vi med på messen i Vandel under eget navn. Men ellers har vi ikke rigtig brugt den model. Vi har været med på Have & Landskab flere gange gennem vores salgspartner på Sjælland, AB Lauridsen Maskiner, da det er lidt langt for os at flytte hele programmet til Sjælland, forklarer Jan Douglas.

Godt oplæg

Derfor glæder han sig over, at Maskiner under Broen finder sted i Middelfart.

- Vi har hovedsæde i Kolding og har samtidig en butik i Odense, så nu er der en grøn messe, som er tæt på os. Vi deltog også på Kloakmessen i Fredericia tidligere i år under eget navn, og det var en god oplevelse.

Hvad 3 Aktive forventer at få ud af Maskiner under Broen, er ikke overraskende mersalg og øget kendskab.

- Nu prøver vi og ser, hvad den nye messe er for noget. Oplægget lyder godt, og vores hovedsalgsområde er Jylland og Fyn, hvorfra der forhåbentlig kommer en masse besøgende, siger Jan Douglas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Have & Landskab er henvendt til hele den danske, grønne branche, og der er også besøgende fra hele landet til messen. Men analyserer man på, hvor de besøgende kommer fra, er der en overvægt af fagfolk fra Sjælland.

Det fakta er et af argumenterne bag skabelsen af Maskiner under Broen og placeringen i Middelfart, og den glæder Jan Douglas til at se udfaldet af.

Underbygger navnet

3 Aktive A/S, der så dagens lys i 2009, betegnes bedst som et supermarked med en bred vifte af udstyr, redskaber og maskiner til bygge- og anlægsbranchen. Produktudvalget er både meget stort og meget bredt, så ingen faggrupper kommer tomhændet derfra.

Til fagfolk i den grønne branche kan nævnes både diverse havemaskiner, værnemidler og beklædning. Eksempelvis kan brolæggeren finde nye knæpuder og brækstænger, men vedkommende kan også bestille en ny Optimas flisenedlægger i samme omgang.

Trods sin endnu unge alder har 3 Aktive formået at få sit navn ud i branchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan mærke det gennem vores konkurrenter. Når Stark og Bygma bliver nævnt som leverandører, er vores navn også med på listen. Den position vil vi gerne underbygge endnu mere, og det er en af grundene til, at vi er med på Maskiner under broen under eget navn. Vi skal generelt til at udstille mere i fremtiden, og det vil også blive under vores eget navn, siger Jan Douglas og fortsætter:

- Vi har som sagt allerede fået navnet ud. Vi er et lille firma, men trods vores størrelse er vi ganske godt kendt, og vi vil endnu bredere ud. Vi skal vise flaget og få nogle flere kontakter, som også skal lære os at kende.

Egne agenturer

Han forventer ikke, at der vil blive konkrete salg under messen. Tværtimod.

- Vi er meget bevidst om, at man ikke længere sælger direkte på messer. Det oplevede vi på Kloakmessen. Det var en ok messe, hvor vi efterfølgende fik solgt godt. Med Maskiner under Broen håber vi på, at de besøgende ser vores stand og vores produkter og efterfølgende kontakter os, siger Jan Douglas.

3 Aktive vil på messen fokusere på sine egne agenturer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen grund til at tage med, hvad andre også forhandler, pointerer han.

Det betyder konkret, at de besøgende vil få lejlighed til at nærstudere produktmærker som Cardi, Gejos, Müba samt yderligere en håndfuld eller to. Ikke mindst den nyeste model af flisenedlæggere fra Optimas. Modellen, der lyder navnet H99, blev præsenteret under Bauma i april, og de første fire maskiner på dansk grund blev allerede kort efter leveret til Dansk Stenanlæg.