Kiba Parkmaskiner har solgt alle eksemplarer af grovklipperen Grillo Climber og håber at kunne låne et af de solgte eksemplarer fra en kunde, så modellen kan vises frem under Maskiner under Broen.

For en gangs skyld er det ikke kun godt at have udsolgt. Direktør i Kiba Parkmaskiner, Kim Baagø, er i gang med at planlægge hvilke maskiner, virksomheden gerne vil fremvise under Maskiner under Broen, og den firehjulstrukne Climber 10.27, der kom på markedet tidligere på året, står højt på ønskesedlen. Problemet er bare, at Kiba har solgt alle eksemplarer af maskinen.

- Det er selvfølgelig en udfordring at have solgt den sidste maskine, når vi også gerne vil udstille den. Problemet er egentlig, at vi ikke kan få nye eksemplarer hjem på grund af ferieafholdelse i Italien, siger Kim Baagø, som af samme grund arbejder på en alternativ plan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den går ud på at låne en maskine, der ellers er solgt til en kunde, så Kiba Maskiner også kan fremvise det seneste skud på stammen fra Grillo.

Klipper mandshøjt

Climber 10.27 er en terrængående grovklipper med firehjulstræk, og den byder ifølge Kim Baagø på en forbedret konstruktion, hvor der er blevet fokuseret på at øge komforten, hvilket har været med til at øge efterspørgslen.

- Den har bedre vibrationsdæmpning, så den er endnu bedre at køre på. Desuden giver firehjulstrækket langt større stabilitet og flere muligheder, når det gælder om at klippe på skråninger. Det er jo en maskine, der kan begå sig flere steder, og både motoren og konstruktionen gør, at man kan køre ind i mandshøj vegetation og klippe den ned, siger Kim Baagø.

Foruden Climber-maskinen tager Kiba Parkmaskiner også tohjulede universaltraktorer med til Middelfart - blandt andet fræser- og fingerklipper- samt kost- og fejemaskiner. FX 27 zero turn-maskinen bliver der også mulighed for at se.

Kiba Parkmaskiner, der har hjemme i Randers, har i ti år udstillet på Have & Landskab og glæder sig i år til at udstille tæt på hjemmebanen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Savnet ny messe

- Den nye messe passer egentlig udmærket ind i branchen, for vi har manglet noget på denne side af Storebælt. I gamle dage flyttede Have & Landskab jo lidt rundt og blev også afholdt i Jylland. Vi har savnet, at en af hovedmesserne blev afholdt i det jyske eller på fyn hver anden gang, siger Kim Baagø, der regner med at se endnu flere jyske kunder i Middelfart sammenlignet med Have & Landskab.

Til gengæld er han spændt på, hvor mange sjællændere der kommer og besøger messen.

- Vores forventninger til messen er måske ikke helt så store, som de er til Have & Landskab, men det er jo samme publikum, og det lykkes os altid at få nye kunder. Og messerne er vigtige, når det gælder om at vise eksisterende kunder, hvad der sker i branchen, og få en snak med dem om de ting, der er på vej. Vi har jo en del specialmaskiner, så det betyder rigtig meget at komme ud og få solgt ideen, inden en ny maskine lander, siger Kim Baagø.