Danske Lynex ApS afsætter hovedparten af sine redskabsbærere i udlandet, men virksomheden holder fast i deltagelse på danske messer.

Giver det mening at udstille på en dansk messe, når cirka 95 procent af ens kunder holder til på eksportmarkeder?

- Ja, mener Jens Hansen, ejer og direktør i Lynex ApS, som gennem mere end et årti har udviklet, produceret og forhandlet fjernstyrede redskabsbærere, som kan løse opgaver med naturpleje på svært fremkommelige steder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet holder til i Aarhus-forstaden Risskov, men kunderne befinder sig som nævnt før primært i resten af verden.

Det har ikke tidligere afholdt Lynex i at deltage på messer i Danmark, og Maskiner under Broen bliver ingen undtagelse.

- Jeg deltager ikke i Danmark for at opsøge nye kunder. Jeg er udelukkende med for at pleje de kunder, jeg allerede har, så godt som muligt, siger Jens Hansen.

Vigtigt dansk marked

Den kundepleje indebærer også at holde dem informeret om nye tiltag og nye maskiner, og her kommer de besøgende ikke til at gå forgæves til Maskiner under Broen.

- Vi har opdateret vores model TX 1200, som nu har et endnu kraftigere hydrauliksystem, så den nu også kan trække en fingerklipper og armklippere. Af andre nyheder har vi sat en større benzintank på model SX1000, så den nu rummer 20 liter i stedet for 10 liter, fortæller Jens Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det danske marked spiller en væsentlig rolle for ham trods dets størrelse i hans kundekartotek. Det er nemlig den korteste adgang til brugererfaringer.

- Af og til kommer vi jo med nye maskiner eller opdateringer, og da er det nemmere at få testet tingene herhjemme. Jeg gør meget ud af at have et samspil med kunderne, og af dem har jeg en lille håndfuld, som giver deres faglige mening om alt fra nye maskiner eller enkelte komponenter, siger Jens Hansen.

Is i maven

Han er meget opmærksom på følgevirkningerne ved at udskifte enkelte komponenter i en maskine.

- Når man udskifter en komponent for at løse et problem, er det vigtigt, at man ikke samtidigt skaber nye problemer. Som producent skal man have is i maven, så man ikke sender noget på markedet, som ikke er helt klart, mener han.

Ved at få testet sine nyheder på dansk grund slipper han for en sprogbarriere, og han har det hele tæt på sig. Det er samtidig en oplagt mulighed for at holde snor i kundernes behov og ønsker, og det er Maskiner under Broen endnu en lejlighed til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På udstillinger kan kunderne se og sammenligne vores grej og konkurrenternes grej i terrænnet. Jeg har aldrig mistet en handel på den konto, konstaterer Jens Hansen.