Pixy Worky-Quad er nu kommet i serieproduktion. HA Fog præsenterer den i en fjernstyret version på Maskiner under Broen.

Besøgte man Have & Landskab sidste år, er det muligt, at man på standen hos HA Fog så den lille Pixy Worky-Quad redskabsbærer. Dengang var der tale om en prototype, fortæller John Kofod fra HA Fog, som også viste den frem under Grøn Fagmesse i Brovst i juni i år.

Den får lov til at træde ind i manegen igen under den første udgave af Maskiner under Broen i slutningen af august i Middelfart af flere årsager. Blandt andet for at markere at den nu ifølge John Kofod er gået i serieproduktion hos den italienske producent, og dermed er klar til hurtig levering på markedet. Derudover kan den fjernstyres, og det vil HA Fog naturligvis gerne demonstrere for branchen, og her er den nye messe et godt sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God respons

Worky-Quad er en kompakt hjælper, som er udstyret med en trecylindret Kubota dieselmotor på 25 hk. Den er født med en arm, der gør den i stand til at løfte op til 450 kg og op til 1,80 meter. Egenvægten er 480 kg, og modvægten af en maskinfører bagerst på maskinen spiller også ind på. Den har endvidere en venderadius på blot 53 centimeter.

Hydraulikken kan levere op til 27 liter olie ved 230 bar. Maskinen er desuden knækstyret, drejer på alle fire hjul og kan køre op til otte km/t.

- Man kan også montere den med en trepunktslift i stedet for armen, og så kan man køre med hvad som helst af redskaber, siger John Kofod.

Den er henvendt til blandt kirkegårde og boligforeninger eller alle andre firmaer eller personer, som har brug for lidt ekstra hjælp til at løfte, læsse eller transportere. Man kan som fører af maskinen betjene den ved at stå bag på den, men man kan også vælge at kontrollere den med en fjernbetjening.

- Den er fra fabrikken forberedt til styring med en fjernbetjening. Det giver muligheder, men det betyder også, at basisprisen for maskinen er lidt højere end andre maskiner, siger John Kofod med henvisning til prissedlen på kr. 149.000.- ekskl. moms.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ønsker man en fjernbetjening til maskinen, skal der lægges kr. 25.000 oven i prisen.

- Vi fik rigtig god respons på maskinen under Have & Landskab. Der kom forespørgsler fra kirkegårde, boligforeninger og planteskoler. Vi har efterfølgende også haft den med på messer i Sverige, hvor interessen også har været stor, siger John Kofod.

Under Maskiner under Broen vil der være lejlighed til selv at afprøve maskinen med fjernbetjening.