4.000 specialdesignede fliser dukker i de kommende måneder op over hele Aarhus for at markere, at byen næste år indtager værtsrollen som Europæisk Kulturhovedstad.

Aarhus skal være klar til fest i 2017. Det gælder også byens fortove, hvor fodgængere fra på i dag, torsdag 4. august, kan spotte den specialdesignede 2017-flise rundt omkring i kommunen.

Hvert år udskifter kommunen flere tusinde fliser på byens fortove. Nogle er knækkede, mens andre bliver udskiftet, når hele strækninger bliver renoveret. Det er 4.000 af disse fliser, som bliver skiftet ud med fliser, hvor 'Aarhus 2017' er indgraveret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø lægger den første flise på Stadion Allé ved Ceres Park.

De specielle 2017-fliser er en enkel og sjov måde at markere begivenheden på gennem en driftsopgave, som vi løser hver dag.

Rådmand Kristian Würtz

Aarhus Kommune, Teknik og Miljø

- Vi arbejder på at skabe rammerne for, at Aarhus fremstår som den bedst mulige vært i 2017. De specielle 2017-fliser er en enkel og sjov måde at markere begivenheden på gennem en driftsopgave, som vi løser hver dag. Samtidig sætter vi et aftryk, som består og minder os om et forhåbentligt mindeværdigt år, når festen er slut, siger Kristian Würtz.

Klædt på til fest

Det er endnu ikke bestemt, hvor de 4000 specialdesignede 2017-fliser skal lægges, men man kan være med til at påvirke beslutningen ved hjælp af app'en Aarhus BorgerTip.

BorgerTip giver blandt andet mulighed for at tippe kommunen om knækkede fliser, og nogle af henvendelserne vil betyde, at der bliver lagt en 2017-flise, og tanken er, at fliserne bliver spredt over hele kommunen.