De brasilianske græsspecialister har igen valgt græsfrø fra DLF. Så når det danske fodboldlandshold spiller deres første kamp torsdag den 4. august mod Irak, sker det på græs fra DLF.

August er en vintermåned i Brasilien, og det græs, man normalt anvender på stadionerne, går i dvale og bliver brunt og kedeligt at se på. Derfor anvendes den samme fremgangsmåde til banerne som til VM i 2014, nemlig oversåning med en speciel plænegræsblanding, der er udviklet af DLF's planteforædlere.

Plænegræsblandingen, der har vist sig at være optimal i det brasilianske klima, giver en perfekt og ensartet overflade til fodboldspillerne. Blandingen indeholder topsorter af alm. rajgræs og den særlige 4turf-teknologi, som DLF står bag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi er glade for at de brasilianske grounds managers igen har valgt vores græsteknologi til dette kæmpemæssige sportsevent. Med de gode erfaringer, vi fik fra VM for to år siden i Brasilien, glæder vi os til at se nogle flotte græsstadioner, der kan opfylde vores høje forventninger, siger Søren Halbye, der er salgs- og marketingdirektør i DLF koncernen.

De vigtigste kvaliteter er græssets tilpasningsevne til de forskellige klimazoner samt en høj skygge-tolerance ...

Alexandre Vieira dos Santos

Greenleaf Gramados

Brasiliansk tilfredhed

DLF arbejder tæt sammen med de græsspecialister, der har ansvaret for at klargøre banerne til OL, og som samtidig har erfaring med at optimere de lokale sportsanlæg.

VM slutrunden i 2014 gav nogle værdifulde erfaringer, som banemanagerne nu nyder godt af. Alexandre Vieira dos Santos, medejer af Greenleaf Gramados, der har ansvaret for at klargøre banerne til OL, fortæller:

- Vores primære udfordring er at få alle banerne i perfekt stand i løbet af vores vintersæson. Brasilien er et kæmpestort land og de logistiske udfordringer ved at transportere materiale fra nord til syd er enorm. Ved Confederations Cup i 2013, forud for VM 2014, identificerede vi den stærke rajgræs-blanding fra DLF som den bedste til oversåning. De vigtigste kvaliteter er græssets tilpasningsevne til de forskellige klimazoner samt en høj skygge-tolerance, hvilket er vigtigt på vores stadioner. Vores erfaring og gode resultater fra VM i 2014 har givet os en stor fordel i klargøringen af banerne til OL, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enormt plæne-pres

Det er ligeledes vigtigt, at banerne kan holde sig flotte og stærke gennem hele turneringen. Dos Santos understreger også dette som en af grundene til, at man endnu engang har valgt en plænegræsblanding fra DLF:

- Banerne kommer under et enormt pres og nogle af dem skal danne underlag for 10 kampe på 10-14 dage, så vi kan ikke give køb på græssets kvalitet. Vi har arbejdet med den stærke sportsplænegræsblanding fra DLF i flere år og ved, at vi kan regne med dens høje kvalitet og slidstyrke i løbet af turneringen. Vores professionelle hold af grounds managers er meget tilfredse med klargøringen af banerne forud for OL, og vi kan love fremragende græsbaner til atleterne.