CityRenhold har stor succes med deres nye forhandling af en miljøvenlig rensemaskine til belægninger.

Danske - og internationale - byrum kan være betagende og inviterende områder. Flot ser det ud, når et projekt er færdigt, og træer, buske, belægning mv. står skarpt. Endnu flottere er det, når byrummene efter noget tid er vokset bedre til og bliver fyldt med mennesker.

Men med tiden sætter både natur og mennesker sit præg på byrummet. Flise- og stenbelægningen risikerer at miste glansen takket være alger og almindeligt snavs, og så er der ikke mindst de mange rester af tyggegummi, som slår kløerne i fliserne, når de smides.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det giver store udfordringer for de kommuner og private firmaer, som passer og plejer de danske byrum. Men der er hjælp at hente. Den danske firma CityRenhold ApS, der har mere end 30 års erfaring med erhvervsrengøring, faldt sidste år over en terrasserenser, som har bevist sine evner udi at rense hårde lodrette og vandrette overflader - både inde og ude - og vel at mærke uden brug af kemi. Virksomheden er svanemærket, og den nye maskine skulle passe ind i den samlede profil.

Interessen for maskinen er steget voldsomt på under et år på markedet.

Stor efterspørgsel

CityRenhold blev skabt af Henrik og Connie Bindner, og gennem årene har de opbygget et solidt brand indenfor erhvervsrengøring og ejendomsservice, hvor de beskæftiger cirka 35 medarbejdere. Virksomheden fik sidste år et ekstra ben at stå på.

- Jeg var på en branchemesse i London, hvor jeg mødte belgieren Danny Mestdag. Han forhandlede Terrazza MC terrasserenseren, og han var repræsenteret i 12 europæiske lande. Han manglede dog en kontakt til det danske marked, og jeg var på jagt efter en rensemaskine, som ikke anvendte kemi, forklarer Henrik Bindner.

I august sidste år fik den første rensemaskine hjem og begyndte at demonstrere den for eksisterende kunder. De virksomheder, som fik gjort rent inden døre af CityRenhold, havde også udendørsarealer, som med jævne mellemrum havde brug for en opfrisker. Her ramte den nye maskine plet, og inden for de første 4-5 måneder var der genereret en omsætning på en halv million kroner ved at udføre miljøvenlig rensning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog ikke den model, som ejerne vil bygge fremtiden på.

- Vi vil egentlig helst ikke selv udføre arbejdet. Vores tanke var at sælge udstyret og oplære kunder i at anvende det korrekt. Men efterspørgslen på at få udført arbejdet er så stor, at vi her og nu ikke kan komme uden om det, siger Henrik Bindner.

Ingen skader

Maskinen minder mest af alt om en forstørret elektrisk tandbørste. Den renser med et stort børstehoved forsynet med nylonbørster med enkelte metaltråde. De blå arbejdsbørster er arbejdsbørsterne, og de kan holde til 600-1000 kvadratmeter. I takt med at de bliver slidt ned, lægger man afstandsklodser i, så hele børsten udnyttes, før den skal skiftes. De hvide børster er støttebørster, som holder til cirka 20.000 kvadratmeter.

Fra børstehovedet fører en lang stang op til håndtagene, der aktiverer og styrer maskinen. Den enkle konstruktion er elektrisk drevet og skal kobles på 220 V. Den anvender som tidligere nævnt ikke nogen former for kemi. Der er ikke en vandforsyning koblet på børsten, så der skal vandes manuelt først. Slibemidlet er almindeligt fugesand, som drysses ud på den våde belægning, og så er det blot at starte børsten.

- Anvender man en højtryksrenser til at rense belægningen, får man skader på stenene. Med vores løsning sker der 100 procent sikkert ingen skade, og der er ingen kemi involveret. Den løsning er meget efterspurgt. Det er nok blevet større hurtigere, end vi havde regnet med. Vi er utrolig glade for de reaktioner, vi har fået, siger Henrik Bindner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra "nej" til "wauw"

Alene ambitionen om at finde en maskine, som effektivt kunne rense belægninger uden brug af kemi, har fået mange anlægsgartnere og andre fagfolk til at ryste på hovedet over ham.

- Men deres "det kan du ikke" er blevet afløst af "wauw", når de har set maskinen arbejde. Vi står fuldt ud inde for produktet. Den fjerner eksempelvis olie, cementklatter og maling. Vi bruger den på træ, beton, asfalt mv. Stort set alle overflader arbejder vi på med den. Tyggegummi kan den ikke fjerne, men det har vi et andet system, som klarer miljøvenligt, siger Henrik Bindner.

CityRenhold udfører rensning af udendørsarealer for sine eksisterende kunder. De vil dog prioritere at sælge systemet til eksempelvis anlægsgartnere, brolæggere og andre private firmaer, som istandsætter og vedligeholder udendørs­arealer.