En ny skræmmedrage holder uønskede fugle fra bygninger, afgrøder og ikke ikke mindst juletræernes topskud.

Som juletræsproducent er en af truslerne for årets høst, at topskuddene knækker. Det er der flere forskellige måder at undgå på. En af dem er one2trees rovfugls­lignende skræmmedrage, som monteres på en 10 meter lang teleskopstang og placeres i juletræskulturer eller andre afgrøder, som skal beskyttes.

Selv den mindste vind får Skræmmedragen til at bevæge sig som en rovfugl, hvilket får fuglene til at slå sig ned et andet sted eller holde sig tæt ved jorden i ly af grenene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har testet den gennem fire år, og har rigtigt gode resultater med den. De tilbagemeldinger, vi får, er meget positive, og folk har stor glæde af Skræmmedragen, siger Ruben Ipsen, som er medindehaver af one2trees og idémand bag Skræmme­dragen.

- De tilbagemeldinger, vi får, er meget positive, og folk har stor glæde af Skræmmedragen,

Ruben Ipsen, medindehaver af one2trees og idémand bag Skræmmedragen

Skræmmedragen holder fuglene væk fra juletræernes topskud og sikrer dermed, at man får et højere udbytte af sine juletræer. Dragen kan også bruges til at holde fugle væk fra andre afgrøder, bygninger og parkeringspladser ved bilhandlere.

- Den er nem at bruge og nem at flytte, så fuglene ikke vender sig til den. Det tager ganske få øjeblikke at skille den ad og samle den. Skræmmedragen er produceret i Danmark, så kvaliteten kan holdes i top, og jeg kan justere de mindste detaljer og servicere kunderne bedst muligt, siger Ruben Ipsen.

Skræmmedragen kan ses på Langesømessen.