Odense Kommune har investeret i en opkridtningsrobot, der skal forestå opkridtningen for 25 fodboldklubber. Kommunen anfører, at robotten laver rekordlige sidelinjer på rekordfart.

Når fodboldklubbernes frivillige ved sæsonopstart skal kridte en bane op, kan det tage flere timer. Men nu har Odense Kommune investeret i robotten Robert, der er udviklet af Intelligent Marking fra Hjørring, og når robotten klarer arbejdet, bruger den kun 30 minutter på at kridte en hel bane op. Ved at lade robotten gøre arbejdet frigives der dermed en masse menneskelige ressourcer, og de frivillige kan i stedet bruge deres kræfter på andre opgaver i klubberne. Det oplyser Odense Kommune på sin nyhedsside.

En god investering

Robotten er en investering på 170.000 kroner, hvoraf de 75.000 kroner er et tilskud fra Anlægspuljen fra Center for Velfærdsteknologi. Til gengæld sparer kommunen en del af det tilskud, der normalt gives til klubberne til opstregning af banerne, fordi Robert nu tager sig af det. Det er frivilligt for klubberne, om de vil have besøg af robotten, men allerede nu har 25 odenseanske klubber tilmeldt sig, og særligt de store klubber med mange baner og hold har taget godt imod Robert, hvilket vækker glæde hos kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Robotten løser opgaven helt perfekt, og klubbernes frivillige kan bruge deres timer på andre opgaver. Det er en virkelig god og smart løsning, som, jeg er sikker på, bliver en succes, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind, der selv har observeret robotten i arbejde med opkridtning hos Fraugde GIF.

Vækker opsigt

Den nye robot har vakt stor interesse, og den har blandt andet været omtalt i TV Avisen, lige som den har været omdrejningspunktet for det mest succesfulde opslag til dato på Odense Bys facebookside. Opslaget er nået ud til flere end 250.000 borgere og har opnået flere end 4500 reaktioner, kommentarer og delinger.

Foruden Odense Kommune har yderligere tre kommuner samt en entreprenør også bestilt robotten, men Odense Kommune har været først til at tage den i brug.

Se robotten i aktion her