Tidligere turistchef i Visit Nordjylland skal løfte udstillingen til nye højder.

Have & Landskab er et af den danske grønne branches absolut største udstillingsvinduer og samtidig en markedsplads for fagfolk og leverandører. Den er i flere år blevet ledet af Kristian Larsen, men udstillingslederen valgte i begyndelsen af året selv at forlade posten. Nu er hans afløser på plads i form af Dina Overgaard, som er tidligere turistchef og projektleder i Visit Nordjylland.

- Jeg befinder mig faktisk som lidt af en bi i en blomsterhave, når virksomheder og samarbejdspartnere er mangeartede, siger Dina Overgaard, der blandt andet har været tovholder på så forskelligartede begivenheder som karnevalet i Aalborg og Klitmøllers Cold Hawaii surfer-event.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er Have & Landskabs formand, adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen, også helt tryg ved at have Dina Overgaard ved roret.

- Vi sad jo heldigvis et meget stærkt felt af ansøgere til jobbet som udstillingsleder. Og det var vigtigt, for vi skulle på samme tid sørge for at bevare vores styrker og videreudvikle på en etableret succes. Derfor endte valget på Dina Overgaard, som ud over den praktiske erfaring med at arrangere udstillinger også er et enormt effektiv kort, når det gælder om at etablere netværk og arbejde mere strategisk med markedsføringen, fortæller Palle Kristoffersen.

Større potentiale

Ud over at have været turistchef og projektleder ved en lang række større arrangementer har Dina Overgaard også arbejdet med eksport i over ti år og har generelt et godt blik for de internationale relationer. Og det har hun planer om at benytte sig af i sin nye stilling.

- Have & Landskab står på et fantastisk fundament og er jo landets største udstilling af sin art, og der kommer allerede folk fra nær og fjern til Slagelse. Men jeg mener, at potentialet er endnu større, og det kunne i særlig grad være spændende, hvis der kunne trække flere gæster fra fjernere egne, herunder også det nære Skandinavien og Nordtyskland, lyder det fra Dina Overgaard.

Netop et mere internationalt udsyn er noget, som Have & Landskabs bestyrelse har arbejdet hen imod i de senere år, og dermed passer den nye udstillingsleders profil som fod i hose til den langsigtede strategi, understreger Palle Kristoffersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hovedopgaven bliver selvfølgelig at sikre endnu en perfekt håndtering af udstillingens kerne, mødet mellem fagfolk og udstillere. Men det handler også om ikke at hvile på laurbærrene, og med Dina med på vognen kan vi for alvor tænke ud af boksen og ikke bare tilføre Have & Landskab nye aktiviteter til gavn for alle deltagere, men forhåbentligt også tiltrække flere fagfolk og beslutningstagere fra vores nabolande, siger han.