Den nye Komatsu 931XC er en otte-hjulet skover med lavt marktryk, stor stabilitet og god komfort, der giver de rette vilkår for en effektiv produktion, selv i stejlt terræn og på blødt underlag.

En skovningsmaskine, som skal fungere godt i stejlt terræn, skal være stabil. Komatsu 931XC har fået otte hjul på en anderledes måde end alle andre producenter.

Maskinen er bygget op omkring Komatsus velafprøvede chassis koncept med en fast styremidje og en pendulerende bagaksel, en særskilt tiltning af kranen og førerhuset, og Komatsus load-sensing stabilisator. Et koncept, der har vist sig at være effektivt i flere årtier. Den pendulerende bagaksel med bogier på Komatsu 931XC forbedrer yderligere stabiliteten med forbedret jordkontakt og et lavere tyngdepunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kranens centrale placering og tiltfunktion, der flytter tyngdepunktet ind mod midten, sikrer, at maskinens vægt fordeles jævnt mellem alle otte hjul. Komatsu 931XC er desuden den letteste skovningsmaskine i sin klasse, og det betyder ifølge fabrikanten, at den arbejder fremragende godt på blødt underlag.

God komfort

God komfort er et naturligt resultat af god stabilitet, men førermiljøet i kabinen er også vigtig.

Kabinen på Komatsu 931XC er rummelig i alle retninger. Klimaanlæg og høj luftgennemstrømning skaber det rette indeklima. Forrudens design sikrer ifølge Komatsu god synlighed både op og ned, og der er flere joystcks at vælge imellem. Derudover fås den nye skovningsmaskine med branchens første fjernstyrede og nøglefri tændingssystem.

Stejlt terræn

En kran med højt drejningsmoment og en maskine med stor frihøjde er lige så vigtig for høj produktivitet i stejlt terræn. Komatsu Comfort Bogie med sin velkendte balance og portalaksler integreret i fælgene, med til at give god frihøjde og mobilitet.

Komatsu Forests tre-pumpehydraulik er en anden grund til, at den nye skovningsmaskine er effektiv. Designet af det hydrauliske system betyder, at operatøren kan udføre flere opgaver på samme tid og opretholde en højere produktionshastighed og samtidig reducere brændstofforbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stage IV

Den nye Komatsu 931XC har en kraftig Stage IV Final motor, der opfylder de strengeste emissionskrav og reducerer brændstofforbruget.

Komatsu 931XC leverer 21 tonf (187 kN) trækkraft. Samspillet mellem motor, styring og den power-optimerede transmission gør det muligt for den hydrostatiske transmission at udnytte motorens effekt fuldt ud, det giver fordele på stejle skråninger og i vanskeligt terræn, lydet det fra Komatsu.