Parkens frodige natur, små dyrkningshaver og selvbyggerkultur bringes i spil på ny med BOGL og Rambølls vindende forslag til fornyelse af parken.

Remiseparken på Amager har en helt særlig poesi med sin frodige natur, små dyrkningshaver og selvbyggerkultur.

De kvaliteter bringes i spil på ny med BOGL og Rambølls vindende forslag til fornyelse af parken, der bygger videre på fortællingen om den vilde natur og samtidig skaber nye mødesteder og fællesskaber. Forslaget har tilbud til børn, unge, voksne og ældre, og giver plads til både vild leg og eftertanke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet for renoveringen er at skabe en tryg og attraktiv park for både områdets beboere og besøgende fra hele København. Samtidig skal parken give mulighed for både stille rekreation og bevægelse samt skabe større tilknytning til Urbanplanen og den omgivende by.

Masser af tiltag

Med fornyelsen giver parken mulighed for både stille aktiviteter og vild leg: fra slentretur gennem frugtlunden til skateboarding og cykling. Remiseparkens bakkede terræn bringes i spil til klatring og leg, hvis man da ikke bliver fristet af gå på opdagelse i Ellesumpens vilde natur. Beboerdrevne drivhuse, grillpladser, udekøkken, scene og soppebassin er nogle af projektets tiltag, der kan skabe grobund for nye fællesskaber og liv i parken.

Projektets hovedgreb består af en aktivitetssti, der løber som en hovedåre gennem parken og fire landskabsrum, der forbinder parken på tværs af stien. Aktivitetsstien løber fra nord til syd og danner en ny og tydelig rygrad i parken. Stien former sig efter de eksisterende træer og parkens terræn og griber fat i parkens forskellige områder. Den nærmest zig-zagger gennem parken og varierer i bredde, så den nogle steder giver plads til aktivitet og ophold og andre steder trække sig sammen og viger for at give plads til de eksisterende træer og nye forbindelser på tværs. Med stien skabes en kontrast mellem stiens urbane udtryk og den frodige beplantning.

Parken inddeles i fire landskabstypologier med hver sin karakter og aktiviteter:

- Leg- og læringslandskab omkring de eksisterende legepladser 'Byggeren' og 'Bonderen'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kulturlandskab med nyttehaver, frugtlund, nøddeskov og udekøkken.

- Bevægelseslandskab til vild leg og street sport.

- Naturlandskab med ellesump og vild natur.

Skybrudssikring

Remiseparken er en del af en større klimatilpasningsstrategi for Københavns Kommune, og parken skal derfor kunne absorbere store mængder regnvand ved skybrud.

Regnvandshåndteringen i Remiseparken har fokus på tilbageholdelse, rensning og nedsivning af hverdagsregnen, der lander i parken. Centralt i regnvandshåndteringen er Ellesumpen mod syd, en ny sø, samt wadi'en, der løber langs Remiseparkens vestlige kant. For alle elementerne er der tænkt en dobbeltanvendelse ind, så de tillader en rekreativ anvendelse såsom sport eller ophold i tørvejr eller ved hverdagsregn, mens de vil stå vandfyldte i forbindelse med skybrud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den videre udvikling af Remiseparken skal ses i tæt samarbejde mellem BOGL, Rambøll, Københavns Kommune, HOFOR, lokaludvalget og parkens brugere. BOGL og Rambøll har tidligere samarbejdet om en omfattende renovering af udearealerne til Farum Midtpunkt, der stod færdig tidligere på året.

Parken forventes klar til ibrugtagning i marts 2020.