2016-udgaven rummer spændende indlæg og faglige input.

Skulle man være i tvivl, så er torsdag 9. juni dagen for Grøn Fagmesse 2016. Stedet er som sædvanligt på Sandmoseskolen ved Brovst, og kan man genkende sit fag inden for faggrupperne anlægsgartnere, greenkeepere, groundsmen, kirkegårde, plantecentre, blomsterforretninger, boligselskaber, forsyningsvirksomheder mv., så er der god grund til at kigge forbi.

Dagen vil helt i ånden fra tidligere år blive en dag med faglige input fra branchefolk samt brancheleverandører. Udstillerlisten rummer i skrivende stund cirka 50 udstillere, så der vil også være masser af relevante maskiner og materiel at forholde sig til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Værdi for pengene

I løbet af dagen vil der være to temaforløb. Det ene er om "Fremtidens kirkegård" og sætter fokus på den seneste udvikling inden for kirkegårdsområdet. Her vil tre kirkegårdsledere give deres syn på værdi, mål, udtryk, plejeplaner og krydre det med konkrete erfaringer fra deres egen kirkegård.

Det andet temapunkt omhandler brugen af LED-lys i arbejdet. det henvender sig til maskinansvarlige, der kan få viden om de mange fordele, der er ved at skifte fra traditionel belysning til LED. Eksempelvis at der er gode energibesparelser, flere anvendelsesmuligheder og store økonomiske fordele ved brugen af LED-teknologi.

Til begge temaer er der et begrænsede antal pladser og derfor deltagerbetaling på 250,- kr. og en tilmeldingsdeadline. I forhold til "Fremtidens kirkegård" udløb den 25. maj. Er man til LED, kan man tilmelde sig indtil 3. juni.

Baller af stål

Der vil også være fokus på tunge løft og skadesforebyggelse. Man kan få testet sin fysik og få gode råd til at styrke sin krop, og derudover er der også input til maskinelle alternativer til de manuelle løft.

Endvidere bør man ikke gå glip af den årlige konkurrence for græsklippere, hvor en række maskinforhandlere hver deltager med deres specifikke mærke. Et uvildigt dommerpanel står for bedømmelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlægsgartnernes svendestykker vil også være til tæt inspektion, og har man fået interesse for grønne vægge - en tendens som er i vækst - vil der også være et oplæg.

Der er med andre ord ingen grund til ikke at kigge forbi Sandmoseskolen 9. juni.