Små gravemaskiner og hjullæssere vises frem på Roskilde Dyrskue.

Pon Equipment og dermed Caterpillar er af de fleste sikkert mest kendt for sine store entreprenørmaskiner, men den danske forhandler har også de mindre modeller i sit salgsprogram, og fire af dem bliver vist frem på Roskilde Dyrskue. Det drejer sig om minigraveren Cat 301.7D, en Cat 906M kompakt hjullæsser, en Cat 308E2 CR gravemaskine og en Cat 312EL gravemaskine.

- Vi vil gerne vise, at Cat råder over et komplet og konkurrencedygtigt produktprogram inden for de mindre maskiner, og vi glæder os til at komme i dialog med gæsterne og fortælle, at de kan regne med os, også når det drejer sig om maskiner under 15-16 tons, siger Michael Bahn Jørgensen, salgs- og marketingdirektør, Pon Equipment A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktspecialist Jacob Thomsen fra Pon Equipment supplerer:

- Et godt eksempel på det er vores Cat 906M kompakte hjullæsser. Med det rummelige førerhus, som er veludstyret med betjeningsgreb, kan du sidde komfortabelt gennem hele arbejdsdagen og få mere fra hånden. Den har skovlaffjedring, hydraulisk hurtigskifte, justering af trækkraft, hastighed og hydraulik, luftaffjedret sæde med varme, On the Go differentialespærre på for- og bagaksel, proportionalt hydraulikudtag samt læsseskovl og pallegafler.

Fokus på demokørsel

Pon Equipment tilbyder som noget helt nyt, at de besøgende på dyrskuet får mulighed for at prøvekøre Cats minigravemaskine Cat 301.7D.

- Vi opbygger et indhegnet demo-område. Her kan man prøvekøre og grave i sand med vores Cat 301.7D, som er vores meget populære minigraver. Vi kan se, at mange af de maskiner, vi sælger i dag, ikke altid bliver udnyttet godt nok. Derfor vil vi gerne gøre vores udstilling mere virkelighedstro, og på demo-området kan man så prøve af, hvordan minigraveren er at køre i praksis, siger Michael Bahn Jørgensen.

Minigraveren, som man kan prøve i praksis, er udstyret med en forlænget gravearm, som forøger gravedybde og rækkevidde med cirka 75 cm, så den totalt har en gravedybde på 3,1 m og en rækkevidde på 4,9 m.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Maskinen bliver mere produktiv og reducerer behovet for at flytte maskinen i forbindelse med afretning og udgravning til rør. Funktionen betjenes med en proportional rullekontakt i joysticket, der giver fuld kontrol over graveudstyret. Samtidigt kan hastigheden på udstyret justeres trinløst, siger Michael Bahn Jørgensen.