Husqvarna udvider serien af hækkeklippere til de professionelle.

Husqvarna præsenterer nu to nye modeller til serien af hækkeklippere - én all-round og én stang-model. Det fortæller Husqvarna Danmark i en pressemeddelelse.

Den første, som hedder 226HD75S, er en all-round hækkeklipper. Klipperen er udstyret med en X-Torq motor, der ifølge Husqvarna maksimerer knivenes hastighed - samtidigt med at både brændstofforbrug og emissionsniveau reduceres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hækkeklipperen 226HD75S fremhæves i øvrigt for at være behagelig og ergonomisk at arbejde med. Det skyldes blandt andet konceptet Low Vib, som får maskinen til at absorbere vibrationerne, så arme og skuldre skånes.

Producenten oplyser i øvrigt også, at man kan kan vinkle det bagerste håndtag, så det bliver lettere at klippe hækkens sider og top. Sværdlængen er på 75 centimeter og hele hækkeklipperen vejer seks kg.

Hækkeklipper til alle højder

Husqvarna har også en ny maskine til dem, der skal klippe høje hække - eller generelt hække i forskellige højder som for eksempel i en park. Der er naturligvis tale om Husqvarnas nye stang-hækkeklipper 325HE3. Den nye model er med justerbart sværd og med en rækkevidde på op til tre meter.

Husqvarna har i udformningen af stang-hækkeklipperen fokuseret på lav vægt, så brugerens skuldre og ryg skånes. Især ved klipning af høje hække kan man komme ud i skadelige arbejdsstillinger, men det kompenserer stang-hækkeklipper 325HE3 som sagt for.

En ekstra feature er en fjernbetjening, der kan bruges til at justere vinklen på klippeaggregatet - mens hækken klippes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stang-hækkeklipper 325HE3 er ligesom 226HD75S udstyret med X-Torq-motoren.