De små, kinesiske Jinma-traktorer sælger godt i Danmark, siger den nye importør.

Siden 2014 har Søes Maskinforretning i Hørdum i Thy haft importen af de kinesiske Jinma-traktorer på henholdsvis 20 og 25 hestekræfter, men mærket er ingenlunde nyt for Thy-firmaet, idet mærket har været solgt i maskinforretningen siden 2007.

- Vi har solgt cirka 70 styk siden 2007, og alene i 2015 blev der solgt 16, så det går ikke så dårligt, siger Gerhard Søe, der sammen med sønnen Mikael er indehavere af Søes Maskinforretning. Gerhard Søe mener, at der alt i alt kører omkring 1.500 Jinma-traktorer i Danmark og Norge, og det danske firma leverer reservedele til begge lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre kvalitet

Kunderne er stadig lidt kritiske over for Kina-traktorer, men Gerhard Søe mener, at de kinesiske maskiner er blevet meget bedre med årene.

- Kvaliteten er synligt blevet bedre. Det kan man for eksempel se på malingen, der tidligere havde en tendens til at falde af. De ruster heller ikke som tidligere, siger han.

Den importerede model, 254, er udstyret med firehjulstræk. To-hjulstræk kan også fås, men ifølge Gerhard Søe bliver denne løsning dyrere end det mere komplicerede firehjulstræk.

Læs mere om de kinesiske maskiner på Fritidsmarkedets hjemmeside.