82 håndværksfirmaer fordelt på 14 fag skal dyste om æren 6. april.

Så nærmer tiden sig for kåringen af Årets Håndværker 2016. Listen med de nominerede håndværksfirmaer er nu offentliggjort, og med blandt de mange firmaer i byggebranchen er også brolæggerne. Se hvem de er i den tilhørende faktaboks.

Peter Birkelund, medstifter af Bygogbolig.dk, der står bag kåringerne af Årets Håndværker 2016, glæder sig over en generel positiv udvikling i de kriterier, som firmaerne måles på:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan se, at der i forhold til sidste år er en pæn fremgang på alle fem parametre, som firmaerne måles på inde på anmeld-haandvaerker.dk. Det vil sige: Aftale, kommunikation, pris, tilfredshed og oprydning. Og hvor det samlede karaktergennemsnit sidste år lå på 4,67, er vi i år helt oppe på 4,74. Det går med andre ord fremad for håndværkerne, som bliver stadigt bedre til at levere den gode service, der giver positiv feedback fra kunderne.

Firmaerne er således generelt blevet skarpere til at prissætte deres arbejde.

Peter Birkelund

medstifter af Bygogbolig.dk, der står bag kåringerne af Årets Håndværker 2016

Især på et bestemt punkt er der fremgang.

- Det parameter, som i år har oplevet den største stigning, er prisen. Det betyder, at håndværkerne i forhold til sidste år er blevet dygtigere til at udforme tilbud, som rammer den reelle pris, der bliver faktureret efter arbejdet. Firmaerne er således generelt blevet skarpere til at prissætte deres arbejde, siger Peter Birkelund.

14 kategorier

Kåringerne af Årets Håndværker finder sted onsdag 6. april 2016 ved et awardshow i Cirkusbygningen i København. I alt 82 håndværksfirmaer er i år nomineret til priserne, som uddeles i 14 forskellige kategorier - herunder brolæggerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nomineringerne sker på baggrund af kundernes anmeldelser af håndværksfirmaerne på hjemmesiden anmeld-haandvaerker.dk i løbet af året. Anmeldelserne underkastes en statistisk dataanalyse ud fra en model udviklet på DTU - Danmarks Tekniske Universitet. Når nomineringerne er foretaget, sker den endelige udvælgelse af årets 14 prisvindere ud af de 82 nominerede af en fagjury.

Blandt nyhederne i Årets Håndværker 2016 er indstiftelsen af en ny arbejdsmiljøpris, der uddeles på selve aftenen i Cirkusbygningen.