Omdannelsen af Budolfi Plads skydes i gang med udbud. Den centrale plads skal omdannes til grønt byrum.

Aalborg Kommune udbyder nu Budolfi Plads, der skal omdannes til et grønt byrum. Som en indledende del af udbuddet opfordrer kommunen interesserede ansøgere til at anmode om prækvalifikation. Herefter forventer Aalborg Kommune at prækvalificere tre til fem virksomheder til at afgive tilbud på ejendomme og opgaven. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Visionen er at omdanne Budolfi Plads til et grønt byrum - oven på et nyt Panlæg - med udadvendte funktioner og aktiviteter, der tilsammen kan skabe et imødekommende bymiljø og være en destination for byens borgere og besøgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rådmand Hans Henrik Henriksen fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune ser frem til, at der nu for alvor sættes skub i udviklingen af en af Aalborgs mest centrale pladser.

Budolfi Plads betyder meget for aalborgenserne, så vores ambitionsniveau er højt.

Hans Henrik Henriksen

Rådmand, By- og Landskabsforvaltningen

- Det har været en lang, men også givtig proces med borgerinvolvering af flere forskellige omgange. Budolfi Plads betyder meget for aalborgenserne, så vores ambitionsniveau er højt. Vi fornemmer en meget stor interesse for området og opgaven, og vi har store forventninger til den forestående proces, siger han.

Der er ansøgningsfrist den 29. januar 2016 kl. 12.00 til selve prækvalifikationen.

Omdannelsen af pladsen forventes færdig primo 2019.