Det danske firma er ny dansk importør af de tyske neddelere.

ReTec Miljø ApS i Haderslev har taget et nyt maskinmærke ind i form af neddelere til grønt affald fra tyske Haas. Den danske virksomhed, der har en stor egenproduktion af maskiner og udstyr til affaldsbehandling og genindvinding, forhandler i forvejen blandt andet flishuggere fra tyske Jenz, klippehoveder fra østrigske Westtech og flishuggere, grenknusere, rodfræsere, græsklippere m.m. fra belgiske Vandaele.

- Haas passer rigtig fint ind i vores portefølje, og alle fem modeller af neddelere, som Haas kan tilbyde, vil passe godt til det danske marked, siger Thomas Jessen, administrerende direktør i ReTec Miljø ApS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overtaget fra Sverige

Haas passer rigtig fint ind i vores portefølje, og alle fem modeller af neddelere, som Haas kan tilbyde, vil passe godt til det danske marked.

Thomas Jessen

adm. direktør i ReTec Miljø ApS

Aftalen med Haas faldt på plads d. 19. november i den tyske by Dreisbach. Haas er et familiefirma, som primært fremstiller mobile og stationære grovneddelere til materialer som have/park affald, affaldstræ, rødder, stort brændbart affald, madrasser m.m.

Egentlig havde Haas allerede et firma til at varetage sine interesser i Danmark, men det lå i Sverige.

- Det er svenske Ted Augustsson AB, som importerer dem i Sverige, og som også tog sig af Danmark. Men de havde erkendt, at de havde rigeligt at se til i Sverige, så derfor var der en mulighed for os til at overtage importen og forhandlingen i Danmark, fortæller Thomas Jessen.

Demotur i Danmark

Den første Haas neddeler er allerede leveret til en dansk kunde i form af forsyningsselskabet Arwos i Aabenraa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fik tilbage i september måned, før kontrakten mellem ReTec Miljø og Haas var underskrevet, leveret en Haas Tyron 2000 XL neddeler, og erfaringerne fra Aabenraa er ganske positive.

- Maskinen fungerer bare, og det er lige meget, om jeg kører have/park affald, affaldstræ, småt brændbart eller madrasser og tæpper. Efterhånden, som jeg har lært maskinen at kende, er vi blevet et ret godt match, siger maskinfører Sonny Täkker fra Arwos.

Skulle man gå med et ønske om at se nærmere på neddelerne fra Haas, bliver det muligt i slutningen af februar eller begyndelsen af marts. Da tager ReTec Miljø på en uges demotur rundt i hele Danmark.

- Vi glæder os til at vise den frem for vores kunder og demonstrere maskinernes fordele, siger Thomas Jessen.

De præcise datoer er endnu ikke helt på plads.