En foreløbig inspektion af skovene opgjort dagen efter stormen tyder på få skader.

I kølvandet på søndagens storm "Gorm" følger et stort inspektionsarbejde over skaderne. Gorm viste sig at være hurtig og voldsom, og væltede træer var en logisk følge. Men ødelæggelserne er ikke noget, der kommer i nærheden af hverken Allan eller Bodil. Gorm var nådig ved Miljø- og Fødevareministeriets skove. Sådan lyder meldingerne fra Naturstyrelsens enheder i hele landet opgjort dagen efter stormen.

Skovriderne i Naturstyrelsen har foretaget de indledende inspektioner, men der kan gå nogle dage endnu, før styrelsen er kommet rundt i alle dele af skovene, og dermed får det endelige overblik. Indtil videre tyder intet på, at der er sket alvorlige skader, skriver Naturstyrelsen på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bodil var værre

Midtjylland fik målt nogle af de hårdeste vinde, men her melder skovrider Poul Ravnsbæk kun om spredt træfald. For alle skove gælder det, at der nu er oprydningsarbejde på skovvejene. I mange skove var man knapt færdige med at rydde vejene efter sidste weekends snestorm.

- Træer holder ganske pænt i storm, man skal op i orkan, før de begynder at lette i større antal. Under Bodil var ødelæggelserne massive. Træer væltede i store flader, og vurderingen var, at over en million træer blev rykket op med rode eller knækkede, skriver Naturstyrelsen.

Miljøminister Eva Kjer Hansen siger:

- Når der falder spredte træer i skoven som følge af storm, får de som udgangspunkt lov at blive liggende, hvis de falder inde i skovene, hvor de ikke er til gene. I skovbunden går de i forrådnelse og bliver bosteder for biller og andet kryb, som fuglene er vilde med - til glæde for biodiversiteten. Der er derfor ingen grund til at ærgre sig over et væltet træ i skoven - det er bare tegn på nyt liv.