TP 175 Mobil fra Linddana er blevet videreudviklet med klapbar tragt og højdejusterbart udkasterrør for en endnu bedre brugeroplevelse og øget fleksibilitet i flishugningen.

Selve flishuggerteknologien er der ikke ændret på, men den brugermæssige oplevelse er forbedret på den nye model. TP 175 Mobil har siden sin lancering i slutningen af 2013 været en stor succes, informerer salgschef hos Linddana, Henrik Bendix Nielsen.

- Det er derfor ikke utilfredshed med maskinens performance, der har drevet disse forbedringer. Ændringerne skyldes, at et udsnit af vores kunder har efterspurgt den øgede fleksibilitet, som de klapbare enheder giver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Betjeningsmæssige fordele

Hvor TP 175 Mobil hidtil har haft en fastmonteret tragt, er der på den nyudviklede model en klapbar tragt. Den klapbare tragt er lidt bredere og dens mere åbne udformning giver et godt udsyn ind mod valserne. Derudover kan det også have de fordele, at træer med drilske sidegrene har lettere ved at komme ind.

- Samtidig gør den klapbare tragt maskinen lidt kortere under såvel transport som opbevaring, hvilket jo kan have flere praktiske fordele, forklarer Henrik Bendix Nielsen.

Justerbart udkasterrør

Med det nye højdejusterbare udkasterrør, kaldet TP Vario Spout, får man et meget mere fleksibelt udkast. Udkasterrøret kan nu justeres til forskellige højder, hvilket gør det let at indstille udkasterrøret til at blæse det direkte over i f.eks. en trailer. Derudover kan udkasterrøret drejes 270 grader rundt.

- Vi ved, at det for mange brugere er et vigtigt element at kunne justere på, hvor flisen lander. Flis er blevet et attraktivt slutprodukt, som mange sætter stor pris på at kunne indsamle. Og det hvad enten der er tale om en flishugger i udlejningsbranchen eller anlægsbranchen, forklarer Henrik Bendix Nielsen.

En anden central fordel ved at udkasterrøret kan sænkes til "parkeringsposition" er, at maskinen opnår en højde så lav som 1750 mm. Det gør det nu nemt at opbevare flishuggeren indendørs, f.eks. i en garage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flishuggeren har en lav vægt på 749 kilo, hvilket betyder, at den må trækkes efter en almindelig personbil.