Hele maskinparken blev skiftet på en gang.

Fem viceværter hos Struer Boligselskab overtog forleden hver sin Kärcher MIC 34 redskabsbærer, da medarbejdere fra Anker Bjerre maskinforhandler i Holstebro afleverede ordren, som ud over redskabsbærerne også omfattede et større redskabsprogram.

- Vi har valgt at skifte hele maskinparken på én gang. Vi har færre viceværter end tidligere, så vi skiftede syv traktorer og græsklippere med fem nye redskabsbærere og to mindre græsklippere. Vi ser en fordel ved at have ens maskiner, så medarbejderne uden videre kan bytte rundt, og vi har gode erfaringer med, at samarbejde og hjælpe hinanden med større arbejdsopgaver, siger forretningsfører Jens Østergaard, som har stået for indkøbet hos Struer Boligselskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er indkøbt en Stensballe rotorklipper, Nesbo kost, lad og saltspreder til samtlige maskiner. Der ud over er der indkøbt én hækklipper og ét feje-/sugeanlæg.

- I udgangspunktet var vi åbne overfor, om det skulle være traktorer eller redskabsbærere. Det snævrende sig dog hurtigt ind til, at vi skulle have redskabsbærere. Det giver den rette kombination af fleksibilitet og effektivitet. Redskabsbærerne er meget lette at komme rundt med, og de er født til den type opgaver, som vi har flest af. De afgørende forhold for valget af Kärcher var blandt andet pladsforholdene i kabinen og gode ind- og udstigningsforhold. Folkene skal ind og ud mange gange om dagen, så det er vigtigt, siger Jens Østergaard.

Bedre kvalitet og effektivitet

Jens Østergaard forventer, at de nye maskiner og de tilhørende redskaber kan forbedre serviceniveauet over for beboerne og samtidig effektivisere arbejdet.

- Vi bliver målt på serviceniveau af vore lejere. Feje-/sugeanlægget er allerede blevet brugt meget i løbet af de første par uger. Hidtil har vi fejet med en almindelig roterende kost, og det betyder jo ofte, at skidtet blæser ind på fliserne igen. Med et feje-/sugeanlæg bliver der gjort helt rent. Vi har fået en hækklipper som erstatning for håndbårne klippere, og det forventer vi en betydelig effektivitetsforbedring ved. Nu kan én maskine klippe, mens de øvrige viceværter rydder op og fejer, siger Jens Østergaard.

Maskinerne vil også blive brugt en del til transport. Nogle af maskinerne er stationeret ved de enkelte bebyggelser, mens andre kører ud fra det centrale værksted og garageanlæg i Struer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Struer Boligselskab består af såvel lejligheder som rækkehuse og fritliggende huse fordelt i selve Struer og i mindre bysamfund som Bremdal, Humlum, Hjerm og på Venø.

Alle maskiner er udstyret med aircondition og luftaffjedrede sæder, og alle er blevet forsynet med bakkamera.

- Det var et stort ønske fra viceværterne, fordi de ofte kører i områder med mange gående og måske legende børn omkring maskinerne, fortæller Jens Østergaard.