Kärcher har valgt sin egen vej i forhold til trenden i markedet.

Kärchers redskabsbærer MIC 50 fik dansk premiere under Have & Landskab '13. I år blev den suppleret af den større MIC 70 på 2015-udgaven af messen, og samtidig blev begge modeller klædt på til fremtidens opgaver med en nyudviklet frontlæsser.

Frontlæsseren er en 100 procent professionel frontlæsser, som er velegnet til egentlige læsseopgaver, men som samtidig kan håndtere alle former for redskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som den eneste producent af redskabsbærere er det lykkedes os at sætte en ægte frontlæsser på en redskabsbærer. Det hænger sammen med, at Kärchers redskabsbærer er opbygget meget kraftigt og robust i sin basis og med et lavt tyngdepunkt, så den er meget stabil, siger salgschef Flemming Christensen, Kärcher Danmark A/S.

Går den anden vej

Det har været en trend i markedet gennem nogle år, at minilæssere markedsføres i stadigt højere grad som redskabsbærere, mener Kärcher, som har valgt at reagere på det.

- Der går vi nu den anden vej. Det betyder, at vi får en maskine, der virkelig kan anvendes til læsseopgaver, men samtidig går vi ikke på kompromis med manøvredygtighed, vibrationer og førerkomfort i øvrigt.

- Frontlæsseren er forsynet med det udbredte eurofæste med hydraulisk redskabsskifte, så der umiddelbart kan monteres eksempelvis pallegafler, sneplov og en lang række andre redskaber. Maskinen er som standard forsynet med hydrauliske udtag eksempelvis til en v-plov med hydraulisk styring. Som option kan frontlæsseren udstyres med PTO til drift af hydrauliske redskaber som f.eks. fejemaskine, klipper og sneslynge, fortæller Flemming Christensen.

En testmaskine har kørt i 1000 timer med hårdt læssearbejde for at sikre kvaliteten.