Hillerød slutter sig til rækken af kommuner, som har opnået milliongevinster på at overdrage pleje af grønne opgaver til HedeDanmark.

Parker, bymidte og andre grønne områder i Hillerød Kommune bliver fra1. oktober passet, plejet og udviklet af HedeDanmark, som også overtager opgaverne med at vedligeholde vandløb og rydde sne i den nordsjællandske kommune.

HedeDanmark overtager den grønne pleje efter et bud på 20,8 millioner kroner om året for løsning af opgaverne. Ud fra en samlet vurdering af pris, kvalitet, organisering og driftssikkerhed blev HedeDanmarks tilbud anset for at være mest attraktivt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pleje af grønne områder og vintertjeneste for kommuner er et stort og vigtigt fokusområde for os, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at Hillerød Kommune ud fra en samlet vurdering af både pris og kvalitet har valgt HedeDanmark til at løfte opgaven med at pleje og udvikle de grønne områder i Hillerød, siger Helle Dahlgren, regionschef i HedeDanmark.

Med en høj grad af fleksibilitet i opgaveløsningen er det ikke realistisk, at vi kan sikre beskæftigelse til samtlige medarbejdere fra kommunen.

Regionschef Helle Dahlgren

HedeDanmark

Lokalt kontor og samarbejdspartnere

Op til overdragelsen har HedeDanmark investeret flere millioner kroner i blandt andet nye biler, materiel og indretning af nye lokaler.

Aftalen gælder de kommende fire år med mulighed for forlængelse i yderligere to år. I forbindelse med overtagelsen af opgaverne overtager HedeDanmark 37 medarbejdere fra Hillerød Kommune, som hidtil har haft opgaverne med at pleje og vedligeholde de grønne områder i kommunen. Aftalen er indrettet, så en mindre del af de samlede opgaver er fastlagt på forhånd, mens størstedelen af opgaverne afhænger af det konkrete behov - til eksempelvis snerydning - og derfor vil ske efter bestilling.

- Med en høj grad af fleksibilitet i opgaveløsningen er det ikke realistisk, at vi kan sikre beskæftigelse til samtlige medarbejdere fra kommunen. For at opnå den nødvendige fleksibilitet vil vi i stedet for benytte os af lokale entreprenører og deres medarbejdere, siger Helle Dahlgren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye aftale med Hillerød Kommune betyder, at HedeDanmark inden for de senere år har overtaget de samlede opgaver med pleje og vedligeholdelse af grønne områder i fem kommuner; Favrskov, Svendborg, Frederikssund, Odsherred og Hillerød. Ud over disse fem kommuner varetager HedeDanmark en række delopgaver for kommuner over hele landet.

Løsningen af opgaverne i Hillerød Kommune vil blive ledet fra et lokalt kontor på Industrivænget 39 i Hillerød.