De informationer, der blev indhentet fra de besøgende under årets Have & Landskab, er nu blevet nærlæst.

Det er for længst slået fast, at årets udgave af Have & Landskab blev den bedst besøgte i udstillingens historie. Nu har arrangørerne også været i gang med at undersøge, hvad det var for nogle mennesker, der besøgte messen. Det kan lade sig gøre, eftersom de 10.829 gæster på Have & Landskab '15 alle blev registreret elektronisk i indgangene.

Her er især andelen af beslutningstagere på årets udstilling værd at lægge mærke til. Ved udgaven i 2013 var 31 procent af alle besøgende fra øverste eller mellemste ledelsesniveau. Men i år lykkedes det Have & Landskab at slå den rekord med flere længder. Helt præcist angav 3.964 gæster (36,6 procent), at de kom fra øverste eller mellemste ledelsesniveau i deres respektive organisation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2.645 virksomheder

Det er også blevet undersøgt, præcist hvor mange virksomheder og organisationer de rekordmange gæster i år kom fra. I 2013 repræsenterede gæsterne i alt 2.155 forskellige arbejdspladser, og ved HL15 kom gæsterne fra hele 2.645 virksomheder og organisationer - altså 490 flere arbejdspladser end ved forrige udstilling.

Ligesom ved tidligere udstillinger er grønne fagfolk fra Region Nordjylland dog lidt af et særsyn. I alt kom der 504 gæster fra Danmarks nordligste himmelstrøg, hvilket svarer til blot fem procent af gæsterne på Have & Landskab '15, selvom nordjyderne udgør 11 procent af den danske befolkning. Til sammenligning kom 36 procent (3.728) af gæsterne i år fra Region Sjælland, som ellers kun udgør 15 procent af landets befolkning.

Der er dog også mange, som ikke lader sig skræmme af afstanden til Slagelse. Det gælder blandt andet de 278 svenskere, nordmænd, tyskere og hollændere, der trodsede landegrænser og sprogbarrierer for at besøge den grønne branches egen fagudstilling i år.