Ægteparret Darmer nedgraderer forretningen og satser primært på produktserien Haps i fremtiden.

Snakken løb pludselig hurtigt under Have & Landskab '15. Flere branchefolk mente at vide, at H.G. Enemark A/S var ved at lukke forretningen, men det er dog ikke tilfældet, forsikrer ægteparret Lilian og Per Darmer, der står bag salgs- og importvirksomheden.

- Firmaet fortsætter næsten, som man kender det i dag. Vi har dog valgt at ændre firmaets struktur, så vi fremover koncentrerer os om ukrudtsbørsterne fra Armigo og opsamlerne fra Haps, forklarede ægteparret under HL15.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om firmaet således fortsætter i en ny form, bliver det snarest muligt fra en anden adresse. De to medarbejdere stopper med udgangen af oktober og november, og bygningerne er sat til salg.

- Årsagen er, at der er en hård konkurrence i branchen. Vi har analyseret på udviklingen over de sidste to år, så det er ikke en overilet beslutning. Omsætningen har ganske enkelt ikke været til, at det har været sjovt at gå på arbejde. Den økonomiske belønning har ikke været der i tilstrækkelig grad. Ved at tilpasse kan vi leve af at forhandle Haps, så det vælger vi. Vi outsourcer produkterne stille og roligt, og vi følger alle kunder og leverandører til dørs, siger ægteparret.

Klar til HL17

Med til historien er også, at Per Darmer går på pension, og som følge deraf højest må arbejde 15 timer om ugen. Lilian Darmer har muligheden for efterløn, men det er hun ikke selv klar til endnu.

- Derfor fortsætter vi med ukrudtsbørsterne og Haps. Haps er et rigtig godt produkt, som vi har haft siden 1973. De andre maskiner sælges fra næsten hvert et gadehjørne, siger ægteparret.

Efter mere end 50 år med import og forhandling af materiel til den grønne sektor, boligselskaber og kommuner er det således et formindsket H.G. Enemark A/S, man vil møde i fremtiden. Men møde dem, det vil man.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan sagtens forstille os, at vi er med på HL17 med en mindre stand, siger ægteparret.