Den nye redskabsbærer blev præsenteret på Have & Landskab '15.

Under Have & Landskab i 2013 præsenterede Kärcher redskabsbæreren MIC 50. Den var den første synlige resultat af den udviklingsplan, som Kärcher havde lagt frem til 2020.

Maskinen er blevet taget godt imod af branchen, men det har ikke afholdt Kärcher fra at fortsætte udviklingen. Det resulterede under HL15 i præsentationen af en ny storebror i form af MIC 70.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kärcher har taget udgangspunkt i MIC 50 og forsynet den med en større motor og kraftigere hydrauliksystem. Helt konkret har MIC 70 en 66 hk Kubota commonrail dieselmotor og en 100 liters hydraulisk PTO.

Højere kapacitet

MIC 70 er bygget til at kunne håndtere større redskaber end sin lillebror. Den kan eksempelvis køre med en 3,5 meter rotorklipper.

Udviklingen af Kärcher MIC 70 er i fuld overensstemmelse med Kärchers politik om at anvende samme komponenter i flere maskinmodeller, og samtidig kun sende maskiner på markedet, som er meget grundigt testet.

- Den kraftigere motor giver over 30 procent effektforøgelse i forhold til Kärcher MIC 50, men også en optimal brændstofudnyttelse. Kombinationen betyder, at maskinen på grund af den lave vægt og kompakte mål kan bruges på fortove til f.eks. snerydning om vinteren, men også har endnu højere kapacitet og rentabilitet til de mest kraftkrævende opgaver som græsklipning med slagle- og rotorklipper om sommeren, fortæller salgschef Flemming Christensen, Kärcher Danmark A/S.

Høje miljøkrav

En af de få ændringer af maskinen i forhold til Kärcher MIC 50 er en digital instrumentering af al elektrisk styring af maskinen. Monitoren til instrumentering kan indstilles individuelt til den enkelte fører, og der er i øvrigt mulighed for at få bakkamera integreret i monitoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye motor overholder miljøkravene Stage IIIB og Tier IV Final. Vores system er udstyret med partikelfilter og katalysator, som giver en meget kraftig nedbringelse af NOX og CO2. Reduktionen er helt op til 97 procent. Dermed lever maskinen op til de eventuelle krav, der måtte komme i byer, der indfører miljøzoner i stil med, hvad der kendes fra en række større udenlandske byer, siger Flemming Christensen.

To års garanti

MIC 50 og Kärchers samlede udviklingsindsats i det hele taget har siden fået Kärcher Danmark til at indføre en generel to års garanti på alle maskiner.

- Da vi indførte garantien, var baggrunden, at vi har oplevet så få fejl på de nye maskiner fra vores tyske fabrik, så vi slet ikke var betænkelige ved at indføre to års garanti, som Kärcher Danmark står bag. Hele produktionen af redskabsbærere foregår nu i Tyskland, og vi må bare konstatere, at tysk grundighed slår igennem, siger Flemming Christensen.