Kärcher MC 130 Advanced er en specialiseret professionel feje-/sugemaskine, som blandt andet sikrer optimalt overblik for føreren.

Traditionen tro har mange af udstillerne på Have & Landskab haft spændende nyt med til de besøgende - som for eksempel Kärcher A/S, som nu kan præsentere en ny feje-/sugemaskine.

Modellen hedder Kärcher MC 130 Advanced, og den er udstyret med parallelogram-ophængte børster, så børstejustering ikke er nødvendig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kärcher MC 130 Advanced fremhæves for et godt udsyn og stor manøvredygtighed i kraft af knækstyringen. Føreren sidder helt fremme over de frontmonterede børster og kan fra en naturlig siddestilling følge fejearbejdet og manøvrere sidebørsterne efter behov.

Producenten oplyser, at turbinen er justérbar i tre trin med boost, og den er optimeret efter såkaldte CFD-studier, som handler om at flytte mest muligt luft ved mindst muligt kraftbehov og dermed opnå høj sugestyrke og lavt lydniveau. Feje-/sugeanlægget kan tændes med én knap, som i øvrigt kan tilpasses den enkelte føreres ønsker til hvilke funktioner, der skal tilkobles på én gang.

God komfort

Kärcher oplyser, at frontbørsterne har tre-vejs påkørsels- og overbelastningssikring. Frontbørstereguleringen er fuldstændig uafhængig, hvilket giver klare fordele eksempelvis ved at køre med forskelligt børstetryk i højre og venstre side - eksempelvis ved kantstene og regnvandskanaler. Sugemundstykket kan indstilles til at blive løftet automatisk, når maskinen bakker - en funktion som i øvrigt kan fravælges.

- Førerkomforten er noget helt særligt på Kärcher MC 130. Monitoren for maskinens bakkamera er integreret i det centrale multidisplay, der er placeret i rattet, og det samme gælder kamera ved sugemundstykket. Det betyder, sammen med en ergonomisk optimal placering af alle betjeningsfunktioner, at føreren kan sidde afslappet og i en naturlig siddestilling under arbejdet og alligevel følge såvel børsterne som kameraer under og bag maskinen i det naturlige synsfelt, siger salgschef Flemming Christensen fra Kärcher A/S.

Kan genbruges

Kärcher MC 130 Advanced har en transporthastighed på 40 kilometer i timen, og den skal være enkel at vedligeholde. Eksempelvis tager det under et minut at aftage og rengøre sugeslangen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En meget stor del af en Kärcher MC 130 kan i øvrigt genbruges både i miljømæssig forstand, men også på flere maskinmodeller. Det er samme tankegang, som kendes fra bilindustrien - ikke mindst i Tyskland. Det giver ekstra udfordringer i udviklingsarbejdet, men sparer ressourcer og omkostninger i produktion og service. Den tankegang præger hele Kärchers program.

- Betegnelsen Kärcher MC 130 henviser til, at maskinen har en kapacitet på 1300 liter i beholderen. Det betyder, at den rene affaldskapacitet er cirka 1000 kg foruden vand. Det er noget større kapacitet, end der typisk er i denne maskinklasse, siger Flemming Christensen.

Kärcher MC 130 vejer 2350 kg og har en motor, der yder 50 hestekræfter.