Veg Tech vægter fagligheden tungt i det daglige arbejde, når de sælger løsninger som grønne tage, facadevegetation, erosionsbeskyttelse og regnvandshåndtering.

En biolog, en landskabsarkitekt, en gartneritekniker eller en arkitekt. Det er, hvad man kan møde, når man kontakter virksomheden Veg Tech.

For direktør Ulrik Reeh er der ingen tvivl om hvilken værdi, det giver:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er fagfolk, og vi skal kunne rådgive vores kunder om de produkter, vi sælger - og ikke bare sælge for enhver pris.

Selv er han ph.d. og tidligere forsker ved Skov og Landskab under Københavns Universitet, men en kombination af ønsket om en mere resultatpræget hverdag og de rette omstændigheder sendte ham tilbage i det private arbejdsliv.

- Det svenske Veg Tech ville starte et dansk datterselskab i 2002, og jeg ville gerne arbejde med noget lidt mere virkelighedsnært. Jeg havde tidligere arbejdet med blandt andet byøkologi og bynatur, men der var meget snak og ikke så mange udviklingsmidler på det tidspunkt, fortæller Ulrik Reeh og fortsætter:

- Med Veg Tech kunne visionerne om udvikling af grøn struktur som en central del af bæredygtig byudvikling føres ud i livet med det samme.

Vegetationsløsninger

Løsningerne og produkterne, Veg Tech leverer, spænder bredt - dog med den fællesnævner, at der er tale om vegetationsløsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er typisk samspillet mellem arkitekturen, bygningerne og så den grønne og blå struktur i byen, vi arbejder med, fortæller Ulrik Reeh.

Og her snakker vi ikke så meget om den traditionelle park eller et bed med sommerblomster, som skal skiftes ud hvert år - men snarere ekstensive, langtidsholdbare løsninger til de uudnyttede rum i byen, som for eksempel tage og vejrabatter, der kan omdannes til bynatur med tekniske og miljømæssige funktioner og et lavt plejebehov.

Veg Tech er måske bedst kendt for sine grønne tage, og ifølge Ulrik Reeh har de fra begyndelsen været med til at sætte dagsordenen på området. Derudover arbejder virksomheden også meget med vegetation til regnvandsløsninger og LAR, ligesom de har løsninger til facadebegrønning, grønne betondæk og erosionsbeskyttelse.

Kundesegmentet omfatter primært entreprenører, som arbejder for både offentlige og private bygherrer, men i høj grad også, ejendoms- og boligselskaber - hvor Veg Tech efter ønske både kan agere som leverandør og som den udførende part.

Hjemmehørende

Planterne vælges ud fra, at de skal passe til det miljø, de plantes i, og så skal de skabe variation, så de for eksempel blomstrer forskudt for hinanden hen over sæsonen. På den måde er der også noget at komme efter for de nektarsøgende insekter det meste af blomstringssæsonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som udgangspunkt arbejder vi med hjemmehørende urter for at sikre autensitet og biodiversitet, forklarer Ulrik Reeh.

- Det er vigtigt at understrege, at vores løsninger også gerne har en teknisk funktion. Det kan for eksempel være at forebygge erosion på en nyanlagt vejskrænt eller regnvandsdam eller i forbindelse med grønne tage at sikre et godt indeklima på varme sommerdage. Så det er meget mere end bare til pynt - men det skal selvfølgelig tage sig godt ud og også kunne blive til en buket blomster for de omkringboende, fortæller han videre.

Det brede udvalg

- På Have & Landskab bliver det ikke så meget grønne tage, der kommer i fokus, da det område er mere rettet mod byggebranchen. Her sætter vi mere fokus på landskabsløsningerne - altså produkterne til terræn, fortæller Ulrik Reeh om den kommende messe.

I forhold til hvilken værdi messen giver for Veg Tech, lyder svaret:

- Det er vel nok, at vi har mulighed for at vise vores brede udvalg. I branchen kender man os måske mest for de grønne tage og prækultiverede vegetationsmåtter. Så her vil vi vise, at vi også har et stort udvalg af hjemmehørende, vilde urter som plugplanter og frø, og at det er noget, vi har mere end 25 års erfaring med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulrik Reeh fortæller desuden, at om torsdagen under messen vil de lave en lille event, hvor en planteproces demonstreres, så de besøgende kan få et indblik i, hvordan man hurtigt og enkelt kan anlægge et naturområde midt i byen.

Udførlig rådgivning

Og så er der det der med fagligheden, som er et kardinalpunkt for Veg Tech.

- Vi er ikke bare producent og leverandør - vi ved også, hvordan tingene fungerer i praksis, og hvordan det skal anlægges og plejes. Denne viden følger med i købet af vores produkter og løsninger, siger Ulrik Reeh og fortsætter:

- For eksempel har vi ikke bare en lang produktliste. Vi har også udførlige vejledninger, der fortæller, hvad man skal gøre - og vi viser også eksempler på, hvordan man ikke skal gøre. Nogle kalder ligefrem vores katalog og hjemmeside for en lærebog.

Det kan dog også give udfordringer, erkender han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vægter faglighed og kvalitet højt. Og det kan til tider være svært på et prispresset marked. Vi bruger mange ressourcer på formidling og på at levere løsninger, som er færdige og velfungerende fra dag ét uden behov for en masse kostbar pleje efterfølgende.

Derfor mener han, det er vigtigt, at kunderne ser bredere og mere langsigtet på, hvad de får for pengene.