Pon Equipment fastslår, at mindre maskiner med fordel kan monteres med maskinstyring - eksempelvis til anlæg af gangarealer.

Det bliver blandt andet med fokus på maskinstyring til de mindre maskiner, at Pon Equipment møder op på dette års Have & Landskab. Således fortæller den danske importør af Caterpillar, at de mindre gummihjulslæssere, gravemaskiner og multiterrænlæssere med fordel kan monteres med maskinstyring.

- Der er mange opgaver, som udføres af de mindre maskiner, som kan gøres mere produktivt og rationelt, hvis de har fået monteret maskinstyring. En multiterrænlæsser med skovl, grader og maskinstyring er hurtigere og mere effektiv til at anlægge for eksempel en boldbane eller et parkeringsanlæg, siger Allan Pihl, Sales Manager i Pon Equipment, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Demonstreres på standen

Maskinstyring er således ikke bare for de store maskiner, lyder det fra Pon Pon Equipment. For at illustrere det har maskinimportøren valgt at tage en multiterrænslæsser monteret med maskinstyring med på årets messe, så de besøgende får lejlighed til at se og høre om gevinsten ved maskinstyring.

En af de entreprenører, der har set fidusen ved maskinstyring på mindre maskiner, er anlægsvirksomheden OKNygaard.

- Vi bruger vores Cat 299 skidsteer med grader og maskinstyring, når vi for eksempel skal lave afretning af parkerings- og gangarealer med stabilgrus. Der er ingen spild, og det giver et utroligt flot resultat. Eller til opbygning af en cykelsti. Her ville en almindelig grader være for stor og afretning med en gravemaskine ville tage noget længere tid og give et mindre præcist resultat sammenlignet med 299'eren, siger projektchef Morten Petersen, OKNygaard.

Udover multiterrænlæsseren har Pon Equoment naturligvis også minigravere og gummihjulslæssere med på standen.