Frederiksgade i Aarhus skal ikke længere være byens kedeligste bystrøg. Frem mod 2017 skal gaden gøres både grøn og våd.

Frederiksgade i Aarhus - den "lille" gågade - skal friskes op, inden Aarhus er europæisk kulturhovedstad i 2017. Planen inkluderer hængende grønt på facaderne og over gaden samt synligt regnvand gennem gaden frem for at føre det igennem de belastede kloakker. Det oplyser Aarhus Kommune.

Arbejdet med at forvandle Frederiksgade er resultatet af et samarbejde mellem Frederiksgade Gadeforening, Ejerkredsen, Aarhus Vand og Aarhus kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi understøtter lokale initiativer som dette og sikrer, at aarhusianernes gode ideer bliver ført ud i livet. Borgere, erhvervsdrivende og offentlige aktører sætter med dette samarbejdsprojekt en bæredygtig retning for udviklingen af Frederiksgade. Og det samarbejde er helt unikt, siger Camilla Fabricius, formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune.

Det kedeligste bystrøg

Frederiksgade blev for nylig vurderet til at være blandt byens kedeligste gader af Århus Stiftstidendes læsere, men den er samtidig en central hovedåre i midtbyen fra Aarhus Å til Rådhuset. Derfor er det i byens interesse, at Frederiksgade fremstår som et attraktivt byrum, hvor borgerne vil opholde sig, og hvor erhverv og butikker trives og skaber vækst.

- Vi tror på, at Frederiksgade med denne fremtidsvision kan blive et utroligt attraktivt sted at være forretningsdrivende. Vi har indtil nu fået fantastisk opbakning fra både det kommunale og politiske system, og det øger vores chancer betydeligt for i fællesskab at komme i mål med projektet, siger Torben Dreier, der er direktør i FO Aarhus, som holder til i Frederiksgade.

Aarhus Kommune forventer, at projektet fremadrettet bliver realiseret gennem samfinansiering af de deltagende parter. På den måde løfter alle i flok om at udvikle et byrum i Aarhus, og håbet er, at samarbejdsformen samtidig vil være et forbillede for lignende projekter i byen.