De lydløse Viking iMow robotplæneklippere er blevet en lille attraktion i sig selv.

Forlystelsesparken BonBon-Land nær Næstved er den seneste i rækken af aktører, som har valgt at benytte sig af robotter til at vedligeholde deres græsarealer. Således har parken investeret i - indtil videre - to Viking robotplæneklippere fra Stihl.

Den handling har skabt glæde på flere fronter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores nye Viking robotplæneklippere er næsten blevet en attraktion i sig selv. Når de arbejder, standser vore gæster op og kigger på, hvordan de kører på kryds og tværs på græsplænen. De mest interesserede i robotterne er de mindre drenge og ikke mindst deres fædre. Men det er jo også dem, der skal slå græsplænen derhjemme, siger driftschef Michael Wallin fra BonBon-Land tørt.

Velplejede arealer

Underholdningsværdien er ikke den eneste fordel, BonBon-Land kan se ved Viking iMow robotplæneklippere.

- For det første sørger robotten for, at vi hele tiden har en flot græsplæne. I en forlystelsespark som BonBon-Land er det et krav, at græsset hele tiden skal være slået, og at arealerne er velplejede. Den tidsbesparelse, vi opnår ved brug af robotterne, kan vi i stedet bruge på at vande nogle flere blomster eller klippe noget mere hæk. Jo mere vi kan skære ned på de faste rutiner som for eksempel plæneklipningen, jo mere tid er der til vedligeholdelse og fornyelse i parken, fastslår Michael Wallin.

Støjfri græsklipning

I første omgang har BonBon-Land sat de nye robotter i arbejde på en indhegnet plæne og ved hovedindgangen til parken.

- Viking-robotterne har den store fordel, at de kan arbejde hele tiden, fordi de ikke støjer og dermed ikke virker forstyrrende på publikum. Vi har rigtig travlt med vedligeholdelsen udenfor åbningstiden, så tidsbesparelsen på plæneklipningen er meget velkommen, fortæller Michael Wallin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men han har flere planer med iMow-robotterne.

- Vi er startet med to maskiner, men fremadrettet er det min tanke at benytte flere robotplæneklippere på græsarealer, hvor vi i dag ikke kan komme af sikkerhedsmæssige årsager. Det gælder for eksempel området omkring rutchebanen, hvor vores personale ikke må opholde sig inden for sikkerhedshegnet, mens rutchebanen kører. Men en robotplæneklipper kan jo uden problemer arbejde i sikkerhedszonen.

Lokalt samarbejde

Det er BonBon-Lands faste samarbejdspartner omkring parkmaskinerne, Honda Minitraktorgården i Næstved, der har leveret de to Viking iMow robotplæneklippere.

- Vi har samarbejdet med Honda Minitraktorgården i rigtig mange år. Vi bruger udelukkende Stihl-maskiner, som vi har rigtig gode erfaringer med. Det giver os også mulighed for at lade alle vores småmaskiner gå ind under én fast serviceaftale. Aftalen sikrer, at vi kan koncentrere os om det, vi er gode til, nemlig at køre med karruseller, mens Honda Minitraktorgården klarer vedligeholdelsen af maskinerne. Opstår der akutte problemer med en eller anden maskine, så varer det ikke mange minutter, inden vi har en servicevogn herude. Det er fordelen ved at bruge gode lokale samarbejdspartnere, fastslår Michael Wallin.