Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S har investeret i tre klippere fra McConnel og én fra Kuhn til vedligehold af rabatter.

Tre spritnye McConnel armklippere og én frontmonteret Kuhn slagleklipper. Det er hvad maskinførerne med ansvar for pleje af rabatter hos entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S kunne tage i brug fra 1. juni. Forinden var der foregået et nøje udvælgningsarbejde, som resulterede i netop disse maskiner.

- Cirka hvert fjerde år tester vi de maskiner, der er på markedet, og så vælger vi ud fra det. Og ud fra vores seneste test, er det vores vurdering, at det er de bedste maskiner, der er, forklarer teamchef for vej og servicefunktioner hos Kaj Bech, Karl Christian Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt har Kaj Bech fire ansatte til at tage sig af opgaverne med vedligehold af rabatter, men virksomheden beskæftiger sig også med et væld af andre arbejdsopgaver, som strækker sig fra alt fra større byggeprojekter til anlægsgartneropgaver og grønt vedligehold. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1946, og det samlede antal ansatte er nu oppe på 185.

Tilfredse forhandlere

Det er i øvrigt Lemvig Maskinforretning, der har forestået handlen med maskinerne, som importeres af MI.

- Det har været en rigtig spændende opgave at sælge maskinerne og få dem ud at køre. Jeg er glad for opbakningen og samarbejdet med både MI, Kuhn og McConnel, lyder det fra Børge Ørgaard fra Lemvig Maskinforretning.

Hos MI er man naturligvis også godt tilfredse med en handel, der sender fire maskiner til én kunde.

- Det er naturligvis ikke hverdagskost, men vi har setuppet og maskiner til det. Det har i øvrigt været en fornøjelse at handle med kunder, der i så høj grad ved, hvad de vil have. De er virkelig professionelle, fortæller produktchef Robert Vemmelund, mens han samtidigt understreger, at alle MI's McConnel-forhandlere over hele landet er godt klædt på til teknisk at kunne bistå kunderne i forhold til maskinerne - hvilket også gør sig gældne for Kuhn-forhandlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Supplerende rækkevidde

De fire maskiner, som valget faldt på, er monteret på to traktorer. Den ene traktor er monteret med en McConnel PA 53 i fronten med 5,3 meters rækkevidde, samt en McConnel PA 8085 Tele VFR med 8 meters rækkevidde, variabel fremføring af armen samt teleskop.

Den anden traktor har en frontmonteret Kuhn Spring Longer med hydraulisk forskydning, som kan tilpasses rabatten, samt en McConnel PA 6585 VFR med 6,5 meters rækkevidde og variabel fremført rækkevidde.

De to maskiner fra PA 85-serien er i øvrigt nogle af sværvægterne inden for rabatklippere fra McConnel.

- Begge maskiner yder 85 hestekræfter - målt ude ved selve slagleklipperen - og det er noget af det kraftigste, der findes på markedet, fortæller Robert Vemmelund fra MI.

At valget faldt på to forskellige rækkevidder, er i øvrigt ingen tilfældighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det hænger sammen med vores behov. Nogle kunder vil have slået græsset syv meter ind, mens andre vil have slået fire meter. Så giver det ikke mening at betale for to maskiner med lang rækkevidde, når man kan nøjes med én, lyder det fra Karl Christian Christensen.

Følger terrænet

Værd at nævne om de to maskiner fra PA 85-serien er den variabelt fremførte arm. Det betyder, at selv om klipperen monteres bag på traktoren, kan den alligevel køre parallelt med - eller forskudt foran - kabinen, hvilket giver perfekt og enkelt overblik for chaufføren.

- På den måde kan chaufføren fokusere på andre ting, som at holde øje med trafikken, forklarer Robert Vemmelund.

Derudover er McConnel-maskinerne også udstyret med EDS, Easy Drive System, som automatisk tilpasser klipperen terrænnet - og klippehøjden reguleres også automatisk ved hjælp af den såkaldte Revolution-computer. Dermed er klippehøjden altid ensartet selv ved høj arbejdshastighed.

Ligeledes sørger maskinen selv for at holde slagleklipperen i en vinkelret position i forhold til traktoren, uanset hvilken vinkel, armen holdes i, hvilket giver den mest effektive klipning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle informationer kan man i øvrigt holde øje med på en 5,5 tommer skærm i kabinen - herunder blandt andet omdrejningstal og belastning på klipperen.

Flyttes fokus over på de to frontmonterede klippere, er de igen valgt ud fra, at de supplerer hinanden i forhold til rækkevidden - hvor McConnel-modellen rækker længst med sine 5,3 meter.

På Kuhn-klipperen kan hovedet forskydes hydraulisk både vertikalt og horisontalt, mens hydraulisk påkørselssikring sikrer mod skader - og MI fremhæver den i øvrigt for sin store kapacitet og høje fleksibilitet.