Læs om de nye energikrav til bl.a. udskiftning og renovering af vinduer, tag og varmeanlæg

Siden nytår har bygningsreglementet stillet energikrav ved udskiftning og renovering af enkeltkomponenter i eksisterende bygninger, og det kan blive meget dyrt, hvis man ikke følger de nye krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I værste fald kan en håndværker ende med at skulle betale for at lave arbejdet helt om, for at det opfylder kravene. Hvis du som håndværker vil undgå risikoen for bøder eller erstatningsansvar, er det vigtigt at leve op til bygningsreglementets krav, siger Marie Louise Hansen, chefkonsulent i Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Ud over krav ved renovering og udskiftning skal energiforbrug til varme og ventilation i nybyggeri reduceres med 25 procent i forhold til kravene i de gamle regler. Man kan læse om kravene på www.bygningsreglementet.dk.

Fremtidssikret løsning

Videncenter for energibesparelser i bygninger har dog et andet forslag til danske håndværkere og installatører: Følger man vejledningen på centrets hjemmeside, er man sikker på at komme til at opfylde alle krav.

 - Der findes guider til 35 energiløsninger om alle de væsentlige boligforbedringer på hjemmesiden www.byggeriogenergi.dk. Når du følger en energiløsning, gør du det automatisk et hak bedre en bygningsreglementet. På den måde får kunden en fremtidssikret løsning, siger centerleder Vagn Holk.

    De strammere krav til byggeriet kan betyde højere priser på både komponenter og udførelse, og nogle boligejere kan måske stille sig uforstående over for priserne. Derfor har organisationen Go' Energi udarbejdet en folder, der viser boligejere, at det skal gøres energirigtigt, når de renoverer. Folderen er sendt ud i 110.000 eksemplarer til byggemarkeder, producenter og brancheforeninger og kan også downloades på GoEnergi.dk.